ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печінка «Царська» в молоці

4 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 15309

Фото: автора

Така печінка виходить дивовижною, м’якою і ніжною. Відірватися просто неможливо: їж її і ще хочеться!

Досвідчені господині, прочитавши рецепт, зрозуміють, що це шедевр! І стверджую це без зайвою скромності Молоко просто дивовижним чином «впливає» на печінку. Головне – добре зачистити субпродукт, видалити всі прожилки.


Інгредієнти:
500 г печінки (свинячої, яловичої), 0,5 л молока, 4 цибулини, 3 морквини, 3 зубки часнику, сіль, перець, каррі, 3-4 ст. л. борошна, 2-3 яйця, олія.


Приготування:
Печінку замочити звечора у воді. Зранку воду злити й вимочити її в молоці протягом 40 хвилин. Нарізати пластинками (не тонкими!) і відбити, посолити, поперчити. Обкачати в борошні, а потім у збитому яйці й обсмажити на сковорідці на олії до рум'яного кольору. Окремо обсмажити цибулю, нарізану кільцями, натерту моркву та подрібнений часник. Наприкінці смаження посолити та додати каррі. На дно казана або каструлі покласти трохи спасерованих овочів, зверху печінку і так до кінця шарами. Залити все молоком, в якому печінка вимочувалася (щоб рівень молока був не вище рівня печінки), і поставити на вогонь. Як закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою й тримати на вогні 20-25 хвилин.

Окремим рядком: краще за все брати яловичу печінку, але у мене була лише свиняча. Чесно кажучи, вийшло нічим не гірше. Моя племінниця, яка печінку не їсть в принципі, наминала за обидві щоки!


 

М`ясо та субпродукти, печінка, молоко

Коментарі:

  Так  Ні, дякую