clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

4 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1643

Печінка «Царська» в молоці


Фото: автора

Така печінка виходить дивовижною, м’якою і ніжною. Відірватися просто неможливо: їж її і ще хочеться!

Досвідчені господині, прочитавши рецепт, зрозуміють, що це шедевр! І стверджую це без зайвою скромності Молоко просто дивовижним чином «впливає» на печінку. Головне – добре зачистити субпродукт, видалити всі прожилки.


Інгредієнти:
500 г печінки (свинячої, яловичої), 0,5 л молока, 4 цибулини, 3 морквини, 3 зубки часнику, сіль, перець, каррі, 3-4 ст. л. борошна, 2-3 яйця, олія.


Приготування:
Печінку замочити звечора у воді. Зранку воду злити й вимочити її в молоці протягом 40 хвилин. Нарізати пластинками (не тонкими!) і відбити, посолити, поперчити. Обкачати в борошні, а потім у збитому яйці й обсмажити на сковорідці на олії до рум'яного кольору. Окремо обсмажити цибулю, нарізану кільцями, натерту моркву та подрібнений часник. Наприкінці смаження посолити та додати каррі. На дно казана або каструлі покласти трохи спасерованих овочів, зверху печінку і так до кінця шарами. Залити все молоком, в якому печінка вимочувалася (щоб рівень молока був не вище рівня печінки), і поставити на вогонь. Як закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою й тримати на вогні 20-25 хвилин.

Окремим рядком: краще за все брати яловичу печінку, але у мене була лише свиняча. Чесно кажучи, вийшло нічим не гірше. Моя племінниця, яка печінку не їсть в принципі, наминала за обидві щоки!


 

М`ясо та субпродукти, печінка, молоко

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
Показати ще
Коментарів - 0: