clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

5 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1299

Булочки «Гарбузики»


Фото: автора

Гарбузовий сезон у повному розпалі! Обов’язково спробуйте спекти із цього «сонячного овочу» булочки.

Як я вже писала, люблю гарбуз у будь-якому поєднанні, тому не впустила можливості спекти ці симпатичні булочки! Рум’яні, здобні, ароматні... Рецепт відноситься до категорії простих та економних. Смак же цієї здоби незрівнянний!

Інгредієнти:
380 г борошна (у мене пішло трохи більше), 150 г гарбузового пюре, 125 мл молока, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г розтопленого й охолодженого вершкового масла, 2 ст. л. цукру (у мене 4 ст. л.), дрібка солі, жовток + 2 ст. л. молока для змащування булочок, велике яйце, родзинки, курага для прикрашання.

Приготування:
Гарбуз почистити, нарізати кубиками, приготувати на парі та збити на пюре в блендері (як приготувати ідеальне пюре для випічки читайте тут).


Змішати дріжджі, сіль, борошно й цукор. В окремій мисці змішати готове гарбузове пюре, яйця, молоко та вершкове масло (все повинно бути теплим!).

З'єднати обидві суміші.


Замісити досить м'яке еластичне тісто. Поставити його в тепле місце для підйому на 1,5 години.


Готове тісто обім’яти, розділити на 12-16 частин (у мене 14), сформувати булочки. По колу зробити надрізи, не доходячи до центру, гострим ножем або кухонними ножицями.


Викласти булочки на застелене пергаментом та змащене олією деко. Дати підійти 30-40 хвилин.
Змастити жовтком, змішаним із молоком. У центрі зробити невелике поглиблення і покласти смужечку кураги (це будуть хвостити гарбузиків).

Випікати близько 20 хвилин, у заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах.


 

солодка випічка, страви з гарбуза, булочки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2230
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2301
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2638
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2537
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Показати ще
Коментарів - 0: