ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Булочки «Гарбузики»

5 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10156

Фото: автора

Гарбузовий сезон у повному розпалі! Обов’язково спробуйте спекти із цього «сонячного овочу» булочки.

Як я вже писала, люблю гарбуз у будь-якому поєднанні, тому не впустила можливості спекти ці симпатичні булочки! Рум’яні, здобні, ароматні... Рецепт відноситься до категорії простих та економних. Смак же цієї здоби незрівнянний!

Інгредієнти:
380 г борошна (у мене пішло трохи більше), 150 г гарбузового пюре, 125 мл молока, 1 ч. л. сухих дріжджів, 50 г розтопленого й охолодженого вершкового масла, 2 ст. л. цукру (у мене 4 ст. л.), дрібка солі, жовток + 2 ст. л. молока для змащування булочок, велике яйце, родзинки, курага для прикрашання.

Приготування:
Гарбуз почистити, нарізати кубиками, приготувати на парі та збити на пюре в блендері (як приготувати ідеальне пюре для випічки читайте тут).


Змішати дріжджі, сіль, борошно й цукор. В окремій мисці змішати готове гарбузове пюре, яйця, молоко та вершкове масло (все повинно бути теплим!).

З'єднати обидві суміші.


Замісити досить м'яке еластичне тісто. Поставити його в тепле місце для підйому на 1,5 години.


Готове тісто обім’яти, розділити на 12-16 частин (у мене 14), сформувати булочки. По колу зробити надрізи, не доходячи до центру, гострим ножем або кухонними ножицями.


Викласти булочки на застелене пергаментом та змащене олією деко. Дати підійти 30-40 хвилин.
Змастити жовтком, змішаним із молоком. У центрі зробити невелике поглиблення і покласти смужечку кураги (це будуть хвостити гарбузиків).

Випікати близько 20 хвилин, у заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах.


 

солодка випічка, страви з гарбуза, булочки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую