clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1008

«Табуле» з булгуром — популярна арабська закуска


Фото: автора

Ці «екзотичні» крупи можна купити в будь-якому супермаркеті й урізноманітнити ними своє меню.

«Їжте більше продуктів із цільного зерна», – рекомендують нам медики, дієтологи та популярні сайти про здоров'я. Булгур — це крупа з пшениці, яку піддають термічній обробці гарячою водою, потім її сушать на сонці й дроблять до потрібного розміру. «Табуле» – це дуже соковита й цікава закуска, яка складається з великої кількості зелені (її можна додавати на свій смак). Крім того цю страву можна подавати й на гарнір у гарячому вигляді. В арабських країнах без «Табуле» не обходиться жодне застілля.


Інгредієнти:
150-200 г замороженої зеленої стручкової квасолі, пакетик булгура (400 г), 150 г замороженого зеленого горошку (можна взяти півбанки консервованого), цедра лимона, сік половини лимона, 2-3 ст. л. оливкової олії, листя петрушки, зелень кропу, кінза, сіль, суміш перців мелена, вода.


Приготування:
Закип'ятити воду із перцем і сіллю, всипати булгур.

Варити на помірному вогні під кришкою 15-25 хвилин (поки вода повністю не випарується). З лимона зняти цедру й вичавити сік із половинки лимона. Готовий булгур висипати в салатник. Додати цедру лимона і сік, дати охолонути.
Квасолю та зелений горошок підсмажити на оливковій олії протягом 10 хвилин. Посолити, поперчити.


Зелень помити, декілька листочків залишити для прикрашання, інші дрібно посікти.


Булгур ретельно перемішати з горошком, квасолею і зеленню. Подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: хоч назва «Табуле» і незвична для наших вух, крупа знайома не всім, але насправді це дуже проста й нехитра справа. Готувати її елементарно й дуже швидко. До речі, за відсутності булгуру можете спробувати змінити його на рис. Страва вийде зовсім інша. Але теж дуже цікава.


 

крупи та страви з борошна, пісні страви, закуски, булгур, табуле, арабська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 800
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1957
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із пекінською капустою, оселедцем і яблуком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 854
Чудове доповнення до гарніру із картоплі.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2198
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Показати ще
Коментарів - 0: