clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1193

Ачма грузинська «ледача»


Фото: автора

Відомий грузинський пиріг із різних видів сиру, який готується з великої кількості шарів тіста. Але складний процес приготування можна значно спростити.

Зазвичай, тісто для класичної ачми спочатку трохи відварюють. Для начинки можна використовувати сулугуні, адигейський сир або їхню суміш. Головний принцип приготування пирога полягає в тому, щоб тісто було несолодке, а сир – солоненький. Вживається ачма, як правило, в гарячому вигляді. Зручна страва тим, що її можна розігрівати повторно – вона від цього анітрохи не втрачає в смаку. Але, якщо вам ніколи поратися із замісом тіста, можете зробити як я – взяти за основу тоненький лаваш.


Інгредієнти:
7 листків тонкого лаваша (розміром як деко), 500 г адигейського сиру, 300 г копченого ковбасного сиру, 300 г російського сиру, 6 яєць, 0,7 л молока, сіль, кріп, кінза.


Приготування:
Сир натерти на тертці й перемішати.


Додати збиті яйця, трохи солі, дрібно нашатковану зелень і молоко, добре перемішати.


На деко викласти лаваш.

Намастити лаваш начинкою, накрити наступним лавашом.

Продовжувати доти поки у вас не скінчиться лаваш (висоту ачми ви самі можете коригувати, збільшивши порцію). Залишити 3-4 ст. л. начинки, а зібрану ачму покласти в прогріту до 180ºС духовку на 20-30 хвилин.

За декілька хвилин до готовності намастити верхній шар начинкою, яка залишилася й дати підрум'янитися.


Трохи охолоджену ачму-«ледарку» нарізати порційними шматочками.


 

закуски, солона випічка, ачма, лаваш, грузинська кухня, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2010
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2737
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 900
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 884
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: