clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

27 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 684

Картопля в беконовій одежинці


Фото: автора

Якщо вам набридли традиційне картопляне пюре, банальна смажена й запечена картопля, то однозначно слід дочитати рецепт до кінця.

Картопля, запечена зі скибочками бекону — це просто, швидко й неймовірно смачно! Цю ідею я знайшла у книзі «Сто рецептів страв із картоплі» й трішки модернізувала її під себе. Результат потішив, адже таку бюджетну страву можна сміливо поставити на святковий стіл, а також приготувати на сімейний обід. Головне, що вона ситна, ароматна й оригінальна.


Інгредієнти:
10 середніх картоплин, 15-20 смужок бекону (у мене копчена грудинка).
Для соусу: 50 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 1/4 л бульйону (в моїй морозильній камері завжди є заморожені кубики бульйону, які дуже легко приготувати про запас), 100 г сметани, сіль, перець, сік половинки лимона.

Приготування:
Картоплю ретельно помити й відварити в мундирі. Трохи охолодити, почистити від шкірки. Загорнути кожну картоплину в дві смужки бекону (можна закріпити їх зубочистками). Скласти у форму й поставити запікатися в розігріту до 200ºС духовку на 10 хвилин.


Поки картопелька запікається, приготувати соус: в каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло, додати борошно, потім обережно, щоб не вийшло грудочок, влити бульйон (я спочатку його розтопила у мікрохвильовці) й дати закипіти. Зняти з плити, додати сметану, сіль, перець, лимонний сік, перемішати. Залити цим соусом картоплю.

Відправити деко в духовку ще на 10-15 хвилин.

Готову страву посипати свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гостей дуже зручно подавати цю страву у блюді з підігрівом на свічках, яке носить назву "марміт". Так картопелька весь час буде гарячою, та й виглядає у ній така проста страва ефектно та романтично. Зубочистки можна й не виймати, лише не забудьте попередити про їх наявність своїх співтрапезників


 

овочеві страви, картопля в беконовій одежинці, страви з картоплі, марміти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1153
Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.
Маринований мікс із цвітної капусти та броколі
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 500
Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.
Картопля «Буланжер» - французька страва, яка підкорила світ своєю простотою і надзвичайним смаком
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1217
Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на підготовку продуктів, проте максимум смаку та аромату!
ПОСТИМО СМАЧНО: Лобіо зі спаржевої квасолі по-грузинськи
закуски, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 600
Дуже легка, пісна, дієтична й смачна страва — у 100 г лише 35,3 ккал!
Показати ще
Коментарів - 0: