Гаряча тема:
- Війна
Картопля, запечена зі скибочками бекону — це просто, швидко й неймовірно смачно! Цю ідею я знайшла у книзі «Сто рецептів страв із картоплі» й трішки модернізувала її під себе. Результат потішив, адже таку бюджетну страву можна сміливо поставити на святковий стіл, а також приготувати на сімейний обід. Головне, що вона ситна, ароматна й оригінальна.
Інгредієнти:
10 середніх картоплин, 15-20 смужок бекону (у мене копчена грудинка).
Для соусу: 50 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 1/4 л бульйону (в моїй морозильній камері завжди є заморожені кубики бульйону, які дуже легко приготувати про запас), 100 г сметани, сіль, перець, сік половинки лимона.
Приготування:
Картоплю ретельно помити й відварити в мундирі. Трохи охолодити, почистити від шкірки. Загорнути кожну картоплину в дві смужки бекону (можна закріпити їх зубочистками). Скласти у форму й поставити запікатися в розігріту до 200ºС духовку на 10 хвилин.
Поки картопелька запікається, приготувати соус: в каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло, додати борошно, потім обережно, щоб не вийшло грудочок, влити бульйон (я спочатку його розтопила у мікрохвильовці) й дати закипіти. Зняти з плити, додати сметану, сіль, перець, лимонний сік, перемішати. Залити цим соусом картоплю.
Відправити деко в духовку ще на 10-15 хвилин.
Готову страву посипати свіжою зеленню.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гостей дуже зручно подавати цю страву у блюді з підігрівом на свічках, яке носить назву "марміт". Так картопелька весь час буде гарячою, та й виглядає у ній така проста страва ефектно та романтично. Зубочистки можна й не виймати, лише не забудьте попередити про їх наявність своїх співтрапезників
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: