clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1267

Картопляники, запечені з адигейським сиром


Фото: автора

Нетрудоємка, бюджетна та практична страва для любителів картоплі та м’якого сиру

Дуже хочеться поділитися з вами рецептом цієї смакоти. По перше, це не дорого, по-друге дуже швидко. Коли з вечері залишається варена картопля або пюре, зранку буквально за декілька хвилин можна організувати смачний сніданок. До речі, сир згодиться будь-який: бринза, сулугуні й навіть домашній сир. Я ж додала суміш адигейського та твердого сиру. Картопляники можуть подаватися як самостійна страва, так і як гарнір до м'яса або курки.

Інгредієнти:
0,5 кг картоплі, 200 г адигейського сиру, 100 г голландського сиру, 100 г вершкового масла (у мене 50 г, щоб зменшити калорійність), 0,5 склянки борошна, 1 яйце в тісто + 1 збите яйце для змащування, 2 зубки часнику, перець, сіль, орегано, мелена паприка.

Приготування:
Картоплю почистити й відварити без солі. Потім просто потовкти її товкачем разом із вершковим маслом та охолодити.

Додати вичавлений яйце, часник, сушені трави, перець, сіль, паприку.

Обидва види сиру натерти на тертці. Додати до картоплі.

Просіяти борошно, добре перемішати. Деко 25х35 см застелити пергаментом, викласти тісто, розрівняти мокрими руками, щоб воно було завтовшки 2-2,5 см. Розрізати ножем для піци на прямокутники (ніж постійно змочувати водою).

Змастити зверху збитим яйцем.

Поставити в розігріту духовку на 35-40 хвилин при 180-200ºС. Як тільки картопляники зарум'яняться — страва готова.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно зі сметанкою! 

овочеві страви, запіканка, картопляники, адигейський сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маринований мікс із цвітної капусти та броколі
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 506
Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.
Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1160
Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.
ПОСТИМО СМАЧНО: Лобіо зі спаржевої квасолі по-грузинськи
закуски, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 607
Дуже легка, пісна, дієтична й смачна страва — у 100 г лише 35,3 ккал!
Тушкована капуста з фаршем і апельсинами
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1859
Апельсини надають страві аромат і легку кислинку.
Показати ще
Коментарів - 0: