clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1034

Шоколадний фондан — смакота родом із Франції


Фото: автора

Вологий кексик із густим трюфельним смаком — найпопулярніший десерт у світі

Жоден любитель чорного шоколаду просто не може пройти повз це диво. Незвичайне тістечко з рідкою шоколадною начинкою миттєво підкорює серце й душу. Це досить молодий десерт, який з'явився в провінції Обрак у центрі Франції. Приготувати фондан, який французи назвали б «правильним» і схвалили, дуже легко. Просто потрібно чітко дотримуватися рецептури. Величезний його плюс — це час приготування — 10-12 хвилин максимум! Тому, якщо гості на порозі — це ідеальний варіант: здивувати, нагодувати й підняти настрій!

Інгредієнти:
200 г екстрачорного шоколаду (чим більший відсоток какао, тим смачніше!), 100 г вершкового масла, 3 яйця і 2 жовтки, цукор за смаком (100 г), 5 г розрихлювача, 2 ст. л. борошна (без гірки), 3 ст. л. какао, ваніль.

Приготування:
Шоколад та вершкове масло поставити на водяну баню на середній вогонь (не мішайте доти, пока не побачите, що вершкове масло розтопилося. Тільки після цього змішуйте шоколад і масло в одну масу).


Збити 3 яйця з цукром до світлого кольору.

В окремому посуді розтерти жовтки. У яєчну масу додати борошно, какао, ваніль, розпушувач та сіль. У жовтки ввести розтоплену шоколадну масу (вона не повинна бути гарячою, але теплою, щоб жовтки трохи заварилися).
З'єднати обидві суміші в одну та ретельно вимішати.


Розігріти духовку до 210ºС. Змастити вершковим маслом формочки (краще брати не силіконові, а керамічні кокотниці або звичайні залізні форми для мафінів та кексів). Щедро посипати їх какао.


Залити шоколадну масу у формочки (фондан підніметься приблизно на 1-1,5 см, тому наповнювати форму краще не до кінця).


Поставити фондан у духовку на 7-10 хвилин. Коли на поверхні зникне блискуча плівка — десерт готовий.

Вийняти його з духовки, трохи охолодити, обережно дістати з форми. Подавати фондан теплим разом із ванільним морозивом, присипавши какао. 

солодка випічка, мафіни, кекси, шоколад, французька кухня, десерти, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1342
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2360
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2273
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1942
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Показати ще
Коментарів - 0: