Гаряча тема:
- Війна
Для приготування основи для цього смаколика використовуються найпростіші доступні продукти, які знайдуться на будь-якій кухні. А в поєднанні із сухофруктами та горіхами ця випічка перетворюється на справжній шедевр!
Інгредієнти:
4 яйця, склянка цукру, 125 г вершкового масла, склянка маку+склянка молока, 1 ст. л. розпушувача, ванілін, склянка борошна, родзинки, волоські горіхи, курага та інжир.
Приготування:
В оригінальному рецепті мак потрібно варити у воді, але я цю процедуру трішки модернізувала й запарила його у солодкому молоці (так дуже часто роблять начинку для макового штруделя). Отже, мак проварити 5-7 хвилин в підсолодженому молоці й дати йому набрякнути під кришкою ще хвилин 20. Потім процідити через сито.
Яйця розділити на жвотки та білки. Жовтки збити з цукром, ваніліном і маслом, додати просіяне борошно з розпушувачем.
Додати мак, подрібнені горіхи, курагу, інжир і родзинки.
Окремо збити білки до крутих піків і дуже обережно ввести їх в тісто. Мішати лише за годинниковою стрілкою.
Викласти тісто в змащену маслом і встелену пергаментом форму (я використовувала круглу, діаметр – 28 см).
Випікати маківник 30-40 хвилин при 180°С. Дати охолонути в формі.
Нарізати й притрусити цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: