clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

19 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 5009

Печінкові рулетики із сирно-овочевою начинкою


Фото: автора

Ці печінкові млинчики виходять тонкими, м’якенькими та ніжними. А цікава начинка робить їх неймовірно смачними

Вершковий смак сиру чудово поєднується зі смаком печінки. А якщо додати до начинки ще й смажені овочі, то така страва приємно здивує вас. До речі, рецепт оцінили навіть ті, хто печінку апріорі не вживає. Порція дуже велика, розрахована на велике застілля. Тому для себе раджу скоротити її наполовину (що я і зробила).


Інгредієнти:
Для млинчиків: 1 кг печінки, 6 яєць, велика цибулина, сіль, перець, склянка (200 г) борошна, 600 мл молока.
Для начинки: морквина, цибулина, 150 г твердого сиру (якому виробнику надати перевагу, дивіться тут), 100 г вершкового плавленого сиру (типу «Янтар»), сіль, перець, паприка.


Приготування:
Добре вимочену печінку потрібно пропустити через м'ясорубку разом із цибулею двічі (можна збити в блендері). Додати яйця, сіль та спеції.

Додати просіяне борошно, перемішати та влити молоко. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
Розігріти сковорідку для млинців, змастити її шматочком сала або вершкового масла, налити в центр приблизно 2/3 ополоника печінкового тіста. Обертаючи сковорідку по колу, намагайтеся досягнути рівномірного розподілу тіста на поверхні. Смажити млинці по 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.


Цибулю для начинки нарізати кубиками середнього розміру, моркву натерти на тертці.

На розігрітій олії спасерувати цибулю до прозорості, додати моркву. Тушкувати під кришкою до готовності, помішуючи, проте потрібно стежити за тим, щоб рідини було не надто багато. Начинку охолодити, додати тертий сир.


Потім додати плавлений сир і ретельно перемішати. Коли печінкові млинці охолонуть, намастити їх начинкою та скрутити рулетиками. Кожен рулетик нарізати навскоси та викласти на тарілку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна додати до начинки майонез та часник. Але, як на мене, начинка й так соковита та самодостатня. Також ці рулетики можна начиняти грибами або іншою начинкою на ваш смак. До речі, якщо у вас залишилися «пусті» млинці, то можете сміливо їх заморозити, а потім після розморожування використати, до прикладу, для печінкового тортика.
 

М`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники. закуски, печінка, сир, рулетики, печінкові млинці

До теми

Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 530
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 822
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 770
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 337
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова26.11.2016 11:57Ірина Герун, щиро дякую!
Від: Ірина Герун 26.11.2016 11:43Дякую Свєточка за класний рецепт , приготування легке, та вийшло все відмінно , моїм гостям дуже сподобалось) Бажаю тобі натхнення побільше)