ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Суп із мисливськими ковбасками, гарбузом та рисом

20 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4949

Фото: автора

Дуже смачний, наваристий, ніжний супчик, який не лише наситить і зігріє в холодну погоду, але й порадує своїм яскравим сонячним кольором.

Оригінал рецепту належить американському шеф-кухарю Рейчел Рей, яка є автором серії книг та передач під назвою «Їжа за 30 хвилин» й «Смачні подорожі». Я ж трішки підкорегувала його «під себе». Готується суп дуже швидко й просто. Ковбаски можна брати сиров'ялені та сирокопчені. Головне, щоб вони були не надто жирні. Суп виходить досить густим, майже як гуляш. За бажанням можна додавати ще й картоплю.


Інгредієнти на 5-літрову каструлю:
500 г картоплі, 300 г мисливських ковбасок, 600 г гарбуза, 200 г капусти, 6 ст. л. круглозернистого рису, велика цибулина, морквина, 3 зубки часнику, лавровий листок, 1/2 ч. л. паприки, мускатний горіх, 1 л курячого бульйону, 200 мл молока, 200 мл вершків (10%), 1 ст. л. оливкової олії (для смаження), сіль, перець за смаком, пармезан для подачі (можна й інший сир на ваш смак; а щоб зробити правильний вибір на користь якісного та смачного продукту, можете скористатися результаттами незалежної дегустації, яку проводила газета "Є"), зелень (петрушка, кріп).


Приготування:
Картоплю нарізати кубиком залити водою й поставити варитися.
Ковбаски почистити, нарізати кружальцями й обсмажити на сковорідці, щоб із них витопився жир.


Влити оливкову олію та додати гарбуз, нарізаний кубиком. Перемішати й смажити буквально 2-3 хвилини. 

Потім додати нарізані напівмісяцями моркву, кубиком цибулю й подрібнений часник. Обсмажити ще 2-3 хвилини на невеликому вогні до прозорості цибулі. 

Потім влити в сковорідку бульйон і вершки, довести до кипіння й додати в каструлю із картоплею (вона має зваритися до напівготовності). Додати тонко нашатковану капусту, рис, лавровий листок, спеції, сіль. Після закипання влити молоко. Варити на мінімальному вогні до готовності рису й овочів (приблизно 12-15 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовому супу обов’язково слід дати настоятися півгодини. При подачі посипати тертим сиром і притрусити зеленню.
 

перші страви, мисливські ковбаски, рис, страви з гарбуза, Рейчел Рей

Коментарі:

  Так  Ні, дякую