clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

29 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1100

Імбирні пряники


Фото: автора

Новорічні традиційні смаколики, виготовляти та їсти які одне задоволення.

"Захворіла" ідеєю зробити свої пряники минулого року. Дуже хотілося прикрасити цікавими апетитними фігурками ялинку. Але тоді я спекла просте медово-імбирне печиво й прикрасила його білим айсингом. Цьогоріч я вже підготувалася ретельніше: придбала кольорові їстівні фломастери, новорічні вирубки, різні посипки й барвники. Рецепт пряників також вдаліший: вони виходять напрочуд ароматними, пряними. А скільки радості таке печиво принесе дітям, як під час поїдання, так і під час прикрашання. Пряники виходять спочатку досить жорсткими й хрусткими (коли охолонуть), а після прикрашання стають м'якшими.

Інгредієнти:
Тісто: 125 г меду, 3 склянки (250 г) борошна, 2 яйця, 1ч. л. соди, 2/3 склянки цукру, 125 г вершкового масла, по 1 ч. л. мелених спецій: імбиру, кориці, бад’яну, анісу, гвоздики, дрібка солі, ванілін.
Цукрова глазур: цукрова пудра, лимонна кислота на кінчику ножа, вода, харчові барвники.

Приготування:
Мед з маслом розтопити, додати цукор розмішати вінчиком. Додати соду, сіль. Варити до красивого бурштинового кольору.

Після того, як суміш трішки охолоне, ввести по одному яйця та спеції. Ретельно перемішати.
Борошно просіяти в миску, вилити медову суміш.

Замісити тісто (воно спочатку трішки липке, але після охолодження його структура зміниться й працювати із ним буде одне задоволення).

Поставити в холодильник мінімум на годину.


Тісто дістати, відрізати потрібні вам шматки й розкачувати їх у паляничку завтовшки близько 0,5 см. Видавити пряники формочками (я ще робила дірочки для стрічечок).

Викласти печиво на пергамент.

Випікати при 180ºС близько 10 хвилин (час залежить від товщини тіста; якщо випікати довше — пряники будуть твердішими, якщо менше, відповідно, м’якшими).

Для глазурі: пудру з барвником розводити водичкою до стану рідкої сметани й потім «вмочувати» у неї охолоджені пряники. Можна малювати на печиві білковою глазур’ю, шоколадом, їстівними маркерами.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: глазур дуже швидко застигає, тож працювати слід швидко. Я посипала ще присипкою, маком, подрібненими цукатами й кокосовою стружкою. Можна використовувати для оздоблення волоські горіхи та кольорові «морські камінчики».  

солодка випічка, новий рік, імбирні пряники, пряники, мед, імбир, спеції

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2655
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2269
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1896
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2327
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Показати ще
Коментарів - 0: