clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

30 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 904

Шуба в «шубці»


Фото: автора

Обожнюю оселедець у всіх його проявах. А така інтерпретація шуби дуже вигідна, адже й тарілки залишаються чистими, і для фуршетного столу це ідеальний варіант.

Закуска насправді дуже смачна, гідна альтернатива класичній шубі. Родзинкою салату є копчена скумбрія, яка використовується замість звичного всім оселедця. Якщо ви не прихильник салатів із майонезом, то цей рецепт саме для вас!

Інгредієнті:
Французький багет (або батон «Ранковий»), 1 скумбрія копчена, 2 плавлених сирка, 2 варених яйця, 50 г вершкового масла, 1 буряк, зелень кропу, 10 корнішонів, сіль, перець чорний мелений.

Приготування:
Приготувати начинки: сирки та яйця натерти на дрібній тертці. Додати до них м'яке вершкове масло, добре вимішати. Додати сіль, поперчити. Третю частину суміші відкласти, решту додати до вареного буряка, також натертого на дрібній тертці. Все ретельно розмішати.
В іншу меншу сирно-яєчну частину додати дрібно посічену зелень, розмішати.
Багет розрізати повздовж (не до кінця, але так, щоб він легко «розкривався). Долонькою або ложкою прибрати м'якоть, залишивши близько 1 см.

Робити це слід дуже обережно (я трішки перестаралася й в одному місці мій багет порвався; потім я його зліпила за допомогою начинки. В результаті «браковані» місця були непомітними, але мій настрій все одно попсувався).
Сформувати перший шар «шуби»: змастити багет буряковою начинкою, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.


Потім шар сиру із зеленню (можна додати зелену цибулю, але я цього не робила).


Викласти корнішони в одну лінію, поруч покласти філе скумбрії (потрібно прибрати шкіру, кістки).


Лінію розрізу батона легенько змастити вершковим маслом, стулити краї, щільно загорнути харчовою плівкою. Поставити в холодильник як мінімум на три години. Краще на ніч. Перед подачею нарізати багет скибочками й викласти на тарілочку. І спостерігати як вона порожніє в лічені хвилини – це я вам гарантую!
 

закуски, салати, салати без майонезу, шуба, шуба в шубці, шуба в батоні, скумбрія, буряк

До теми

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: