clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 950

Пиріг «Тепла ковдра»


Фото: автора

Справжня зимова випічка – ароматна, повітряна, а ще «затишна» й «тепла», як улюблена ковдра.

Побачивши якось рецепт на одному з кулінарних сайтів, одразу загорілася спекти його. Сподобалася ідея та зовнішній вигляд. Крім того, пиріг дуже простий, його приготування вимагає мінімум зусиль, у той же час він оригінальний та смачний.


Інгредієнти:
Для тіста: 3 яйця, 100 г цукру, пачка ваніліну, 1-2 ст. л. какао, 2 ст. л. сметани, 1 ст. л. коньяку, 60 мл соняшникової олії, 160 г борошна, 9 г розпушувача, 50 г мелених волоських горіхів.
Для сирного крему: 250 г сиру, яйце, 30-40 г цукрової пудри, 20 г крохмалю або пакетик пудингу (я використовувала карамельний пудинг).


Приготування:
Яйця, цукор, ванільний цукор збити міксером. Влити сметану, коньяк та олію і ще раз збити.

Змішати борошно, розпушувач і просіяти в яєчно-цукрову суміш. Додати мелені горіхи. Обережно розмішати й всипати какао. Знову перемішати ложкою (тісто виходить середньої густини, як домашня сметана).
Для крему змішати всі складові в блендері.
Форму застелити папером для випічки (у мене квадратна 33 х 33 см). Вилити туди тісто й розрівняти ложкою.

Зверху за допомогою кондитерського мішка або шприца зробити сітку з крему.


Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій духовці при 180°С приблизно 30-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в оригінальному рецепті був яєчний лікер, але я взяла на себе сміливість й замінила його на сметану з коньяком. Ви також можете замінити його чим завгодно – амаретто, ромом, будь-яким іншим лікером типу «Бейліс». Загалом, чим-небудь ароматним.
 

солодка випічка, пиріг тепла ковдра, горіхи, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2675
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2225
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2629
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2398
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Показати ще
Коментарів - 0: