clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 864

Салат з дайкону та сулугуні


Фото: атора

Салатик абсолютно простий, без претензій на яку-небудь оригінальність, проте дуже пікантний й достатньо смачний.

Після розкішного багатого новорічного та різдвяного застілля господині до того втомлюються від кухні, що лише одна думка про приготування їжі псує настрій. Але годувати рідних все одно потрібно й на допомогу приходять прості рецепти без «заморочок». Салати з дайкону саме із цієї серії.


Інгредієнти:
Морква, дайкон, сир сулугуні, кріп.
Заправка: сік лимона, рослинна олія (будь-яка, але пахуча, нерафінована), шматочок тертого кореня імбиру, 2 зубки часнику (серцевинку видалити), соєвий соус, мед, сушений базілік, сіль.
(Кількість інгредієнтів не пишу, все на свій смак).


Приготування:
Коренеплоди почистити, помити й нарізати тонкою соломкою.

Зелень подрібнити, додати в салат.

Сир також нарізати соломкою.


Для заправки: з'єднати всі інгредієнти в маленькій чашечці, інтенсивно розмішати й трішки дати настоятися (наполягаю саме на такому способі підготовки заправки, оскільки вона набуває консистенції соусу й має дуже ароматну й однорідну текстуру).


З'єднати заправку з салатом, перемішати, відправити в холодильник на годинку.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соковитий дайкон нагадує за смаком щось середнє між редискою і ріпою, а м'який сир сулугуні згладжує різкість дайкону. Саме тому мій чоловік, який не надто шанує цей овоч, із задоволенням їв цей салатик. Можу сказати, що зі всіх варіантів страв із дайкону, цей рецепт найвдаліший. За бажанням, можна всі інгредієнти не нарізати, а натерти на тертці. Тоді салат буде соковитішим, але й з’їсти його слід одразу ж.


 

салати, дайкон, сулугуні, прості рецепти, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1756
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2296
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 765
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1931
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Показати ще
Коментарів - 0: