clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

9 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 727

Стейки з лосося у вершковому соусі


Фото: автора

Дуже ніжна й соковита рибка із неповторним смаком. Рецепт – справжня знахідка!

Знаю, що сьомгу та лосось зіпсувати практично неможливо. Вони навіть у сирому вигляді смакують пречудово. Проте ніхто не забороняє нам експериментувати, шукати нові смаки та вдосконалювати й без того бездоганні продукти. Цей рецепт саме з цієї опери. Всім любителям риби присвячується!


Інгредієни:
Стейки лосося (у мене цілий лосось вагою близько 2 кг), 200 мл вершків або молока, 100 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 100 г твердого сиру (в мене Маасдам), 2 цибулини, лимон, оливкова олія, сіль, перець.


Приготування:
Стейки помити й просушити паперовим рушником. Якщо у вас ціла рибка, то обробити її, відділити голову та хвіст (вони потім підуть на рибну юшку). Підготовлені шматки лосося натерти сіллю й чорним перчиком, скропити соком лимона та оливковою олією. Залишити на годинку маринуватися.


Приготувати соус: масло розтопити на сковорідці. Додати дрібно порізану цибулю й обсмажити її до прозорості. Додати борошно, сіль, перець, улюблені приправи, розмішати, щоб не було грудочок.

Влити молоко (я використовувала не жирні вершки 10%) й ретельно розмішати, щоб не було грудочок.

Викласти стейки на деко, застелене пергаментом (нічим змащувати його не потрібно).

Залити рибку соусом.

Потім затерти сиром.

Відправити в духовку на 20 хвилин при 180°С.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лосось вийшов неймовірно смачнючим й абсолютно не жирним. А соус такий вдалий, що наступного разу обов’язково робитиму його вдвічі більше!


 

риба та морепродукти, лосось, рибні страви, вершковий соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 805
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Минтай із апельсинами — екзотично-новорічно!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 576
Можна приготувати в такий спосіб цілу рибку, філе або порційні шматочки.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1171
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1983
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Показати ще
Коментарів - 0: