clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

12 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 984

Яблучно-маковий пиріг


Фото: автора

Магічно-смачна випічка, ідеальна за всіма параметрами!

Багато маку — моя слабкість, тож тільки глянула на цей рецепт й одразу зрозуміла, що пиріг сподобається. Ніжне, злегка хрустке, розсипчасте тісто в поєднанні з яблуками і маком — це справжня насолода! Якщо на різдвяні свята для куті вам не вдалося використати весь мак, цей рецепт ідеальний для його "утилізації".

Інгредієнти:

Для тіста: 280 г борошна, 125 г холодного вершкового масла, 70 г цукрової пудри, яйце, дрібка солі, 0,5 ч. л. розпушувача, півпакетика ваніліну.
Яблучна начинка: 5-6 яблук (близько 1 кг), сік лимона, 2 ст. л. цукру, 50 г родзинок, 2 ч. л. картопляного крохмалю, 3 ст. л. холодної води, кориця.
Макова начинка: 300 г готової макової начинки (у мене польського виробництва з цукатами, курагою та родзинками), 2 ст. л. меду, яйце, 50 г мелених волоських горіхів.

Приготування:
Борошно з розпушувачем просіяти, додати холодне масло й перетерти на крихту. Додати цукрову пудру, ванілін та яйце. Замісити однорідне тісто. Загорнути його в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин.

Для яблучної начинки: яблука почистити від шкірки, нарізати часточками або кубиками, полити лимонним соком і скласти в каструлю. Проварити протягом 1-3 хвилини, додати цукор, корицю, родзинки і проварити ще 5 хвилин.
Картопляний крохмаль розчинити в холодній воді розмішати й залити в яблучну начинку. Розмішати, ще декілька секунд потримати на вогні, а потім охолодити.
Макова начинка: змішати всі інгредієнти до однорідності.

Вийняти тісто з холодильника. Форму встелити пергаментом, змастити вершковим маслом (у мене кругла форма 28 см в діаметрі). Тісто розкачати на робочій поверхні, викласти у форму.

Макову начинку рівномірно викласти на основу.

Зверху — яблучну начинку.

Випікати при 200°С приблизно 45-50 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже цікава комбінація смаків. А наступного дня, як на мене, пиріг ще смачніший. Смаколик вже давно з'їли, а немовірний смак та аромат пам'ятаю й досі! 


 

солодка випічка, яблука, мак, макова начинка, пісочне тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1385
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2417
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2940
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2639
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Показати ще
Коментарів - 0: