clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

16 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 747

Брауні шоколадний – американська кулінарна класика


Фото: автора

Цей шоколадний смаколик відомий всім американським дітям.

Тягуча шоколадна консистенція з меленими горіхами і неповторним ароматом шоколаду і ванілі... Взагалі, він більше нагадує торт або кекс. Щільний і плаский шоколадний торт. При подачі на стіл розрізається на невеликі квадратні шматочки.

Інгредієнти:
200 г гіркого шоколаду, 150 г вершкового масла, 1 ст. л. какао, 200 г цукру, 1 ч. л. ванільною есенції або два пакетика ваніліньного цукру, 4 яйця, 100 г борошна, 1/4 ч. л. солі, 1/2 склянки дрібно порубаних горіхів (волоські, мигдаль, арахіс - на ваш смак. Особисто я використовувала арахіс).

Приготування:
Попередньо розігріти духовку до 180 градусів і помістити квадратну форму для випічки в центр духовки. Форму попередньо потрібно змастити вершковим маслом. Тепер необхідно розплавити шоколад і масло у великій ємності (звичайна каструля або алюмінієва миска буде в самий раз).

Помістити ємність більшого розміру на вогонь, налити води і довести до кипіння. Поставити каструльку з шоколадом і маслом на водяну баню і, постійно помішуючи , довести шоколад до рідкої тягучою консистенції.


Прибрати з вогню. Трохи охолодити. Додати цукор і какао-порошок. Потім додати ванілін і перемішати. Додати яйця по одному і щоразу ретельно збивати. Перемішати шоколадну масу.

Додати просіяне борошно, сіль і горіхи. Отриману шоколадну суміш вилити в підготовлену форму і випікати близько 30 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою: якщо зубочистка буде злегка вологою і з шматочками шоколаду - брауні готовий. 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: не можна перетримувати десерт у духовці - він стане занадто сухими, а в оригіналі має бути мокрим. Дістати форму з духовки і охолодити. Подавати брауні кімнатної температури або охолодженим у холодильнику. Найсмачніше з ванільним морозивом! 

 

Дивіться також, як приготувати брауні зі смородиною.

солодка випічка, брауні, шоколад, американська кухня, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2675
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2295
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2398
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1375
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Показати ще
Коментарів - 0: