ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат зі свининою та омлетом Тамаго-які

17 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3396

Фото: автора

Нежирне м'ясо з рум'яною скоринкою, повітряний омлет і гостренька, низькокалорійна морквинка… Незвичний як на смак, так і на вигляд салатик, соковитий і смачний.

Любителі суші вже напевно чули про японський омлет, який відрізняється своєю оригінальною формою і солодкуватим смаком. Крім того, що Тамаго-які використовують, як верхній шар чи начинку суші, його ще можна подавати як самостійну страву на сніданок чи використовувати як інгредієнт у салатах.

Інгредієнти:
100 г готової моркви по-корейськи, 200 г нежирної свиної вирізки, сіль, перець, кунжут.

Для японського омлету Тамаго-які: 4 яйця, 1 ст. л. саке (я брала сухе біле вино), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:
М'ясо помити, нарізати довгенькими смужками, обсмажити на олії до готовності. Сіль і перець за смаком.

Готове м'ясо викласти на паперову серветку.

Приготування японського омлету: змішати всі складові до однорідної маси.

На розігріту, змащену олією сковорідку вилити декілька ложок омлету і спекти звичайний тонкий млинець. Згорнути його трубочкою, щоб вийшов рулет завширшки 4-5 см. Відсунути отриманий рулет на край сковорідки. На звільнене місце вилити ще декілька ложок омлету (важливо, щоб новий млинець по всій довжині стикався з вже наявним рулетом).

Підрум'янити й обернути вже наявний млинчик в новий шар омлету. Використовувати потрібно всю яєчну масу для отримання товстого багатошарового рулету-омлету. 

Охолодити, нарізати брусочками потрібного розміру.


Моркву по-корейськи я зробила заздалегідь, у мене вона була не сильно гостра, солодка і ніжна, натерта тонко-тонко (маринувала в лимонному соці, олії, солі, цукрі та приправі "Для моркви по-корейськи"). Для смаку я ще додала зубок часнику.

У салатник викласти моркву по-корейськи, охолоджене м'ясо, шматочки японського омлету. Все ретельно перемішати. Зверху посипати зернами кунжуту, які попередньо слід трішки підсмажити.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перемащувати салат нічим не потрібно, адже практично кожен компонент готуався із вироситанням олії. Крім того, морква також пустила сік і цієї рідини цілком достатньо аби страва була дуже соковитою.
 

салати, тамаго-які, японський омлет, корейська морква, свинина, салати без майонезу, японська кухня, кунжут

Коментарі:

  Так  Ні, дякую