clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

21 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 673

Гречана локшина з овочами


Фото: автора

Це — страва-конструктор, адже кількість та розмаїття овочів ви можете коригувати на свій смак.

Поділюся дуже простим рецептом гречаної локшини. Ця страва, як і всі страви азійської кухні, «без заморочок»: можна не думати про кількість і склад інгредієнтів. Мабуть, тільки соус не змінюється, хоча і його можна під себе налаштувати. Головне використовувати саме гречану локшину, а не спагетті чи іншу пасту. Адже тут мені здається вона доречнішою. В неї якийсь свій, відмінний від пасти, смак, який краще поєднується з соусом і овочами.
Ще раз повторю — беріть ті овочі, які любите і є у вас під рукою.

Інгредієнти:
350 г гречаної локшини, маленька головка цвітної капусти, цибуля-порей, 2-3 зубки часнику, 100 г зеленого мороженого горошку, 150 г болгарського перцю (у мене заморожений), 50 г оливкової олії.
Соус: 3 ст. л. соєвого соусу, 3 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. кунжутної олії (можна замінити на оливкову), 1 ст. л. меду.

Приготування:
Порізати декілька зубків часнику тонкими пластинками. Цибулю дрібно посікти так, щоб вийшли тоненькі півмісяці.

Болгарський перець також порізати півкільцями (у мене вже порізаний, заморожений).

Цвітну капусту відварити до напівготовності й розібрати на суцвіття (можна брати заморожені броколі).


Локшину зварити згідно інструкції

(вона дуже крохмальна, тому варто її добре промити; можна взагалі налити в чашу холодної води і перекласти туди готову локшину, щоб зайвий крохмаль «пішов», інакше локшина злипнеться).

Якщо гречаної локшини немає (вона блідо коричнева), беріть звичайну білу. Вона також найчастіше продається в «японських» відділах. 

На сковорідці розігріти оливкову олію, додати часник і обсмажити 2 хвилини.


Додати перець, смажити декілька хвилин, цвітну капусту й горошок. Ретельно перемішати. Наприкінці покласти цибулю-порей. Потім по черзі додавати в сковорідку: соєвий соус, рисовий оцет, кунжутну олію, мед. Все ретельно перемішати.

Обсмажувати овочі ще хвилинку й додати локшину. Прогріти все разом і одразу ж подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва дуже ароматна, легка, адже більше половини тут овочі. Тобто ви не будете голодні, але й важкості в животі теж не буде. Як ніколи актуальний аргумент після свят:) 

крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви, гречана локшина, овочі, азійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 816
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2707
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Показати ще
Коментарів - 0: