ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гречана локшина з овочами

21 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3778

Фото: автора

Це — страва-конструктор, адже кількість та розмаїття овочів ви можете коригувати на свій смак.

Поділюся дуже простим рецептом гречаної локшини. Ця страва, як і всі страви азійської кухні, «без заморочок»: можна не думати про кількість і склад інгредієнтів. Мабуть, тільки соус не змінюється, хоча і його можна під себе налаштувати. Головне використовувати саме гречану локшину, а не спагетті чи іншу пасту. Адже тут мені здається вона доречнішою. В неї якийсь свій, відмінний від пасти, смак, який краще поєднується з соусом і овочами.
Ще раз повторю — беріть ті овочі, які любите і є у вас під рукою.

Інгредієнти:
350 г гречаної локшини, маленька головка цвітної капусти, цибуля-порей, 2-3 зубки часнику, 100 г зеленого мороженого горошку, 150 г болгарського перцю (у мене заморожений), 50 г оливкової олії.
Соус: 3 ст. л. соєвого соусу, 3 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. кунжутної олії (можна замінити на оливкову), 1 ст. л. меду.

Приготування:
Порізати декілька зубків часнику тонкими пластинками. Цибулю дрібно посікти так, щоб вийшли тоненькі півмісяці.

Болгарський перець також порізати півкільцями (у мене вже порізаний, заморожений).

Цвітну капусту відварити до напівготовності й розібрати на суцвіття (можна брати заморожені броколі).


Локшину зварити згідно інструкції

(вона дуже крохмальна, тому варто її добре промити; можна взагалі налити в чашу холодної води і перекласти туди готову локшину, щоб зайвий крохмаль «пішов», інакше локшина злипнеться).

Якщо гречаної локшини немає (вона блідо коричнева), беріть звичайну білу. Вона також найчастіше продається в «японських» відділах. 

На сковорідці розігріти оливкову олію, додати часник і обсмажити 2 хвилини.


Додати перець, смажити декілька хвилин, цвітну капусту й горошок. Ретельно перемішати. Наприкінці покласти цибулю-порей. Потім по черзі додавати в сковорідку: соєвий соус, рисовий оцет, кунжутну олію, мед. Все ретельно перемішати.

Обсмажувати овочі ще хвилинку й додати локшину. Прогріти все разом і одразу ж подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва дуже ароматна, легка, адже більше половини тут овочі. Тобто ви не будете голодні, але й важкості в животі теж не буде. Як ніколи актуальний аргумент після свят:) 

крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви, гречана локшина, овочі, азійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую