ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Двоколірний кекс «Вишнева хвиля»

22 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2503

Фото: автора

Цей смаколик не тільки смачний, але й дуже симпатичний на зрізі. В голові після дегустації наполегливо крутиться один лише епітет — ніжний і вишуканий.

Два шари тіста — ванільного й шоколадного, в якому зустрічаються стиглі вишні — соковиті з приємною кислинкою. Ці поєднання утворюють ідеальний смаковий ансамбль. А ще цей кекс малокалорійний та економний, адже замість дорогого вершкового масла використовується рафінована олія.

Інгредієнти:
4 яйця, 2/3 склянки цукру, ванілін, 5 ст. л. олії, 1,5 ч. л. розпушувача, 2 склянки борошна, 3 ст. л. какао (обирайте якісне, від цього залежить смак готового виробу; яке краще дивіться тут), 1/3 склянки молока, 100-200 г вишні (замороженої, свіжої або у власному соку; у мене останній варіант).
Для прикраси: 2 яєчні білки+100 г цукрової пудри, декілька ягідок вишні.
Склянка — 250 г.

Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном.

Влити олію, просіяти розпушувач і борошно, розмішати (тісто виходить досить густе).


Кексницю змастити маслом, посипати панірувальними сухарями. Половину тіста викласти на дно форми.

В тісто, яке залишилося додати какао і молоко, ретельно розмішати (воно виходить рідкішим, ніж біле тісто — так і має бути).


Обережно вилити шоколадне тісто у форму. Зверху викласти вишню (якщо у вас ягоди заморожені — попередньо повністю розморожені; якщо у власному соку — нехай стечуть на ситі; якщо свіжі — видалити кісточку й трішки дати постояти в цукрі).

Трохи втопити вишеньки в тісто.
Форму поставити в розігріту духовку на 40-50 хвилин при температурі 180ºС.


Кекс повністю охолодити.

Прикрасити збитими з пудрою білками та вишнями.  

солодка випічка, кекс, вишнева хвиля, вишні

Коментарі:

  Так  Ні, дякую