Гаряча тема:
- Війна
Два шари тіста — ванільного й шоколадного, в якому зустрічаються стиглі вишні — соковиті з приємною кислинкою. Ці поєднання утворюють ідеальний смаковий ансамбль. А ще цей кекс малокалорійний та економний, адже замість дорогого вершкового масла використовується рафінована олія.
Інгредієнти:
4 яйця, 2/3 склянки цукру, ванілін, 5 ст. л. олії, 1,5 ч. л. розпушувача, 2 склянки борошна, 3 ст. л. какао (обирайте якісне, від цього залежить смак готового виробу; яке краще дивіться тут), 1/3 склянки молока, 100-200 г вишні (замороженої, свіжої або у власному соку; у мене останній варіант).
Для прикраси: 2 яєчні білки+100 г цукрової пудри, декілька ягідок вишні.
Склянка — 250 г.
Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном.
Влити олію, просіяти розпушувач і борошно, розмішати (тісто виходить досить густе).
Кексницю змастити маслом, посипати панірувальними сухарями. Половину тіста викласти на дно форми.
В тісто, яке залишилося додати какао і молоко, ретельно розмішати (воно виходить рідкішим, ніж біле тісто — так і має бути).
Обережно вилити шоколадне тісто у форму. Зверху викласти вишню (якщо у вас ягоди заморожені — попередньо повністю розморожені; якщо у власному соку — нехай стечуть на ситі; якщо свіжі — видалити кісточку й трішки дати постояти в цукрі).
Трохи втопити вишеньки в тісто.
Форму поставити в розігріту духовку на 40-50 хвилин при температурі 180ºС.
Кекс повністю охолодити.
Прикрасити збитими з пудрою білками та вишнями.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: