clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1171

Вальдорфський салат — другий після «Цезаря» за впізнаваністю салат у світовому меню


Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот, це свіжість, соковитість і ніжність. Фото: автора

Якщо у вас особливий настрій, пропоную вам спробувати приготувати цей класичний салатик американської кухні.

Він придуманий у нью-йоркському готелі «Вальдорф-Асторія», символом якого було яблуко, в далекому 1896 році. Ця страва унікальна тим, що існує в різноманітних варіаціях, при цьому зберігаються базові інгредієнти — яблука, селера та горіхи. Замість винограду можна використовувати родзинки або курагу, а замість вишень будь-які інші фрукти — ананаси, апельсини, грейпфрути тощо.

Інгредієнти:
100 г вишні (у мене замороженої), 2 кисло-солодких яблука, середній корінь селери, 100 г чорного винограду, 50 г волоських горіхів.
Заправка: 100 г сметани, 1 ч. л. цукру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, сіль за смаком, суміш перців мелена.

Приготування:

Натерти на крупній тертці корінь селери (попередньо очистивши його від шкірки), нарізати кубиками яблука (попередньо очистивши їх від сердцевини та шкірки). 

Виноград розрізати на половинки й видалити обережно кісточки. Вишню розморозити.

Горіхи підсмажити на сухій сковорідці й подрібнити ножем (не надто дрібно).

Приготувати заправку: сметану, гірчицю і лимонний сік змішати вінчиком у глибокій тарілці. Додати цукор, сіль та перець і ще раз все ретельно перемішати.

Всі інгредієнти, крім горіхів, змішати в тарілці, заправити заправкою й ретельно перемішати.

Зверху салат посипати волоськими горіхами. Подавати краще порційно.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: особисто мене «вальдорф» підкорив одразу, адже я завжди фанатіла від поєднання «овочі-фрукти». Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот - це свіжість, соковитість і ніжність. Волоські горіхи, злегка підсмажені й хрусткі, вдало відтіняють смак яблук і селери. Цей салат низькокалорійний, а якщо використовувати замість сметани йогурт, він стане абсолютно дієтичним. 

салати, американська кухня, вальдорфський салат, селера, виноград, вишні, овочево-фруктові салати, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2186
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1945
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2309
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1767
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Показати ще
Коментарів - 0: