clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1272

«Ледачий» рис із гомілками


все за вас зробить духовка. Фото: автора

Це один із улюблених рецептів на всі випадки життя – його оцінять і гості, і домашні.

Рис не потрібно готувати окремо, все розміщується на одному деці або в формі для запікання. Далі — все за вас робить духовка. Маленький секрет — готувати цю страву краще при низькій температурі: чим довше вона запікається, тим смачнішою виходить.


Інгредієнти:
2 великі морквини, половина кореня селери, 2 великі цибулини, 3-4 зубка часнику, 800 г гомілок, сіль, перець, улюблені спеції, 1 ст. л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, соєвий соус, 200 г твердого сиру.


Приготування:
Гомілки замаринувати в солі, перці, спеціях, сметані, гірчиці та соєвому соусі. Залишити на годинку.


Моркву та селеру натерти на крупній тертці, цибулю — нарізати півкільцями, часник – подрібнити. Всі овочі обсмажити на олії.

Викласти овочеву засмажку на дно форми з високими бортиками.

На них висипати зверху 2 склянки промитого рису й розрівняти.

Потім викласти гомілки й залити обережно 4 склянками води.

Посолити, поперчити. Запікати до готовності. За декілька хвилин до кінця приготування зверху за посипати тертим сиром.

При подачі на тарілку викладається спочатку рис, а зверху – гомілки.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я накривала форму періодично фольгою, щоб гомілки не пригоріли. Якщо мало буде води, щоб рис приготувався, в процесі можна підливати її. Ще смачніше заливати страву бульйоном.
 

М`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, ледачий рис, гомілки, страви у духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1714
Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2263
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2706
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 717
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Показати ще
Коментарів - 0: