clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 977

Сирники з вишнями, запечені під вершковим соусом


Вершкова заливка ідеально доповнює сирники Фото: автора

Ніби все просто, але саме завдяки запіканню ця знайома нам з дитинства страва набуває неймовірної ніжності, легкості та майже невагомості…

Сирники настільки смачні та самодостатні, що не потребують ніяких додатків у вигляді сметани, варення й соусів при подачі. При запіканні вони ніби набухають і збільшуються майже вдвічі. Вершкова заливка дуже гармонійно доповнює цей смаколик. Мені він навіть більше нагадує ніжний десерт, ніж звичні банальні сирники.


Інгредієнти:
На 30 штук: 500 г сиру, 2 яйця, 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. соди, дрібка лимонної кислоти, 2 ст. л. борошна, 3 ст. л. манки, ванілін, 100 г вишень у власному соку (можна заморожених).
Соус: 250-300 мл вершків (15-20% жирності), 1/4 склянки цукру, пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 1/2 склянки родзинок.


Приготування:
Сир, яйця, цукор та ванільний цукор збити в блендері до кремоподібного стану.

Додати вишні та ретельно перемішати.

Змішати сіль, соду і лимонну кислоту. З'єднати з борошном та манкою. Додати суміш в сир. Перемішати й вимісити ложкою густе тісто.

Розігріти сковорідку та влити олію. Ложкою набирати сирну масу, кидати шматочок у борошно, обкачати, сформувати кульку та “приплюснути” її пальцями.

Обсмажити з обох боків до золотавого кольору.


Викласти на паперовий рушник, видаляючи жир. Нагріти духовку до 200°С.
Приготувати соус: збити яйця з цукром і ванільним цукром. Помішуючи, влити вершки.

Перекласти сирники в ємність для запікання. Посипати родзинками.

Залити соусом.

Запікати 15 хвилин — спочатку 10 хвилин в режимі «низ», потім ввімкнути верх духовки, зменшивши температуру до 180°С.

Подати сирники до столу гарячими.


 

оладки млинці та сирники, сир, родзинки, корисні десерти, сирники з вишнями, вишні

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1548
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 585
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 2182
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 659
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Показати ще
Коментарів - 0: