clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

15 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1125

Салат «Ревнивець» із сирними кульками


Родзинкою салату є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка Фото: автора

Гріховно смачний салат з капусти, болгарського перцю, курки і часникових крутонів.

Але родзинкою страви є сирні кульки з фети та базиліку й оригінальна апельсинова заправка. З салатом трішки треба «побавитися», але він того вартий! Нагородою для вас стане справжній вибух смаку та нових гастрономічних вражень.


Інгредієнти:
180-200 г вареного курячого філе, 200 г пекінської капусти, 1 болгарський перець, біла солодка цибулина, 2-3 ст. л. консервованої кукурудзи, 2-3 ч. л. кунжуту.
Сирні кульки: 100 г сиру фета або фетакса, зубок часнику, по декілька гілочок зеленого базиліку та кропу.
Для грінок-крутонів: 2 скибочки батону, 2 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. прованських трав, зубок часнику, сіль.
Заправка: 4 ст. л. домашнього майонезу (я брала натуральний йогурт без домішок), 1 ст. л. соєвого соусу, 2 зубки часнику, сік половинки апельсина.


Приготування:
Грніки-крутони: нарізати батон кубиками або соломкою й підсушити їх у духовці. Змішати оливкову олію з часником, прованськими травами і сіллю. Залити цією сумішшю сухарики, ретельно перемішати й відправити в духовку ще на 5-10 хвилин при температурі 160-170°С. Час від часу перемішувати крутони.
Варене куряче філе нарізати смужками. Капусту дрібно посікти та вим’яти руками разом із сіллю. Болгарський перець нарізати тонкою соломкою. Цибулю – півмісяцями, а потім замаринувати в оцті, солі та цукрі.

Сформувати сирні кульки: до сиру фета додати дрібно рубану зелень кропу та базиліку й вичавлений часник.

Все ретельно розім’яти виделкою (я додала трішки вершків для більш м'якої консистенції). Потім з цієї маси зліпити руками кульки – в долоньках, як з пластиліну. Розмір – як перепелині яєчка.

Для заправки: змішати домашній майонез (йогурт), соєвий соус, часник, апельсиновий сік.
Змішати капусту, кукурудзу, цибулю, болгарський перець, курку, крутони.

Перекласти все на тарілку. Зверху викласти сирні кульки, полити салат заправкою і посипати кунжутом.


 

салати, сир, фета, сирні кульки, часникові грінки, салат ревнивець, апельсинова заправка

До теми

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 711
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 400
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 472
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 530
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Показати ще
Коментарів - 0: