clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 643

Какао відновлює сили та попереджає розвиток тромбів


"Щоб знизити калорійність какао, можна готувати його на молоці й воді у рівних пропорціях, - каже дієтолог Фото: автора

В бобах какао є дуже цінні елементи — біофлавоноїди, які захищають клітини від старіння й різних захворювань.

За словами дієтолога Альони Брянцевої, в цьому порошку, до того ж, містяться антиоксиданти, які посідають не останнє місце у продовженні тривалості життя.

«Якщо казати про масло-какао, то у ньому дуже багато мононенасичених жирів (омега-3, омега-6 та омега-9), а вони, в свою чергу, відповідають за підтримку оптимального рівня холестерину, — каже Альона Леонідівна. — Какао рекомендується пити після якихось тривалих виснажливих інфекційних захворювань, важких травм та операцій. Тобто цей напій, приготований на молоці, призначають тоді, коли людині потрібно досить швидко відновити сили й пройти реабілітацію. Щоб знизити калорійність, можна готувати його на молоці й воді у рівних пропорціях.

До речі, останні дослідження довели, що напій какао навіть попереджає розвиток тромбів, склеротичних бляшок. А це означає, що не буде інсультів, стенокардії тощо. Обмежити споживання какао слід лише пацієнтам із захворюваннями шлунково-кишківникового тракту, камінням у нирках та жовчному міхурі, а також людям із діабетом та ожирінням, подагрою».

Який порошок какао якісний, а який купувати не варто дивіться тут. 

порадник, какао, Альона Брянцева, дієтолог, здоров’я

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дегустаційна зала: Як обрати печиво «Соломка»?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1657
Солона або солодка, з цибулею, маком або кмином — соломка ідеально підходить для перекусу, і саме її ми вважаємо безпечним продуктом. Чи так це насправді, дізнавалися кореспонденти сайту «Є».
Вергуни, балабушки та кльоцки: хто є хто в українській кухні?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 767
Традиційні та забуті борошняні страви.
У рік Півня приготуйте багато домашньої випічки та канапок, й утримайтеся від курятини
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 989
Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками та кулінарними шедеврами. Важливо не лише красиво декорувати обідній стіл, але й взяти до уваги вподобання господаря прийдешнього року, щоб він був вдалим і щедрим.
Святковий декор: прикрашаємо стіл до Нового року
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 815
Чим яскравішим і різноманітнішим буде дизайн новорічного столу, тим більше він сподобається господареві 2017 року – Вогняному Півню
Показати ще
Коментарів - 0: