Гаряча тема:
- Війна
Я уже готувала шоколадне біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами (рецепт можна переглянути тут). Цього ж разу вирішала спробувати класичний варіант цього смаколика. Нагадаю, що з італійської «Біскотті» перекладається як «двічі запечене». Подають його, зазвичай, із кавою, гарячим шоколадом або вином. По суті – ці невеличкий смачний сухенький сухарик, який смакує навіть краще, ніж якесь дороге печиво із «витребеньками». Сухофрукти й горіхи можуть бути будь-які на ваш розсуд.
Інгредієнті:
4 яйця, 200 г цукру, 2 пакетика ванільного цукру, дрібка солі, 1 ч. л. розпушувача, 400 г борошна, 150 г мигдалю (можна будь-яких інших горіхів), 50 г родзинок.
Приготування:
Змішати борошно , цукор , сіль , розпушувач , ванілін. Від одного яйця відокремити білок. Збити виделкою 3 яйця , жовток і столову ложку води. Мигдаль трохи підсушити на сковорідці, дати охолонути й крупно посікти. Вилити в миску з борошном яєчну суміш і замісити тісто руками. Додати мигдаль та родзинки , ще раз гарненько вимісити.
Розділити тісто на дві рівні частини. Сформувати з кожного шматка ковбаски діаметром 4-5 см , викласти їх на деко встелене пекарським папером.
Збити білок до легкої піни і змастити ним наші заготовки. Випікати в розігрітій до 180°С духовці хвилин 30-35. Вийняти, дати охолонути й нарізати ковбаски навскоси скибочками. Викласти біскотті знову на деко та підсушити їх в духовці ще 10 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мої друзі порівняли мої біскотті із зернятами соняшника, мовляв «зупинитися просто не можливо, поки не побачиш пусту тарілку». Їх зручно давати діткам у школу, брати із собою у дорогу. А зберігатися вони можуть протягом 3-4 місяців.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: