ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Банановий чізкейк – ніжність та м’якість по-американськи

28 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2997
Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир
Якщо сир маскарпоне вам не по кишені, спробуйте замінити його на жирний домашній сир Фото: автора

Навіть без дорогущого маскарпоне можна ласувати улюбленим десертом, якщо купити хороший домашній сир.

Чізкейк – це американський десерт, який уже давно завоював увесь світ своїм ніжним вершковим смаком і надзвичайною красою. Він має багато варіантів: від простої запіканки до пирогів і суфле. Як випливає з назви, основним компонентом цього десерту є сир. Найчастіше використовують м'які сири типу філадельфія або маскарпоне. Але через дорожнечу наші господині часто замінюють їх звичайним домашнім сиром. Що я і спробувала зробити. Не скажу, що у результаті виходить справжній класичний чіз. Швидше смачнюча бананова запіканка. М'яка структура, ніжний смак – основні переваги цього сирного пирога.


Інгредієнти:
Для тіста: 250 г печива «До кави», 130 г розм'якшеного вершкового масла.

Для начинки: 3 банани, 3 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 350 г жирного домашнього сиру, 200 г сметани, 120 г цукру.

Для оздобрення: 2 банана, 1 пачка будь-якого желе жовтого кольору.

Приготування:
Печиво подрібнити в блендері або в ступці на крихту. Додати масло й перетерти його з крихтою. Форму змастити вершковим маслом і зворотнім боком столової ложки втрамбувати масляну масу з печива в щільний корж (форму краще брати роз'ємну). Випікати у заздалегідь розігрітій духовці 5-8 хвилин при температурі 180ºС.
Банани і лимонний сік подрібнити в блендері (щоб банани не потемніли). Додати сир, сметану, яйця (по одному) і цукор. Все ретельно перебити. Викласти начинку на основу.
Запікати при 170С близько години. На дно духовки можна поставити посудину з водою. Залишити чіз охолоджуватися в духовці ще на годину. Потім зверху прикрасити скибочками бананів і залити желе (лимонним, банановим або ананасовим – головне, щоб воно було світлого кольору). Поставити на цілу ніч у холодильник.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще сир перетерти крізь сито або збивати в блендері окремо від начинки, а потім ще раз змішувати вже з основними інгредієнтами. Так текстура начинки буде більше наближена до ніжних м’яких сирів.


 

солодка випічка, чізкейк, домашній сир, бабановий чізкейк, банани, американська кухня, попуярні рецепти світу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую