Гаряча тема:
- Війна
Я люблю готувати в духовці, запікаю все що можна, аби уникнути шкідливого смаження. Крім того, це дуже зручно — не треба стояти над сковорідкою, перевертати... Поставили в духовку, й через півгодини у вас на столі смачна й ситна страва з апетитною молочною «шапочкою». А ще з таким соусом котлети виходять мегасоковитими.
Інгредієнти:
1 кг фаршу (свинина /курятина), 6 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування (у мене німецького виробництва), 4 ст. л. густої сметани, яйце, 100 г твердого сиру, 1 ч. л. солі, перець за смаком, улюблені трави.
Для соусу: 1 ст. л. борошна, склянка молока, 3 ст. л. вершкового масла, сіль за смаком.
Приготування:
Підготувати фарш: з'єднати м'ясний фарш, сметану, вівсянку, яйце, сіль і перець.
Добре вимішати й залишити на 30 хвилин.
Приготувати соус: на сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно, перемішати, прогріти. Влити молоко й уварювати, помішуючи, до консистенції не надто густої сметани (соус «Бешамель»).
З готового фаршу сформувати невеличкі тефтельки. Викласти їх на змащене олією деко (я встелюю пергаментом). На кожній котлетці зробити чайною ложкою заглиблення в центрі.
Полити підготовленим соусом.
Присипати натертим на тертці сиром. Запікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці до готовності (приблизно 30 хвилин). Подавати одразу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: