clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

15 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1009

Постимо смачно: Кавовий кекс із вишнями


Кекс виходить пишним та ароматним, а поєднання кавової гірчинки та кислинки вишні дуже вдале. Фото: автора

Проста, смачна та не дорога пісна випічка на щодень.

Кекс має вологу структуру, яка особисто мені нагадує торт. Більше того, він завжди виходить пишним та ароматним, а поєднання кавової гірчинки та кислинки вишні дуже вдале. Хоча я пробувала пекти кавовий кекс і з родзинками. Теж виходить дуже смачно. Якщо ж у піст ви відмовляєтеся навіть від шоколаду, то замість глазурі, просто посипте кекс цукровою пудрою.

Інгредієнти:
Для тіста: 2 склянки борошна, склянка цукру, 3-4 ст. л. кави (сухої розчинної), пакетик розпушувача, пакетик ваніліну, склянка кип’яченої води (кімнатної температури), 6 ст. л. олії (краще оливкової, рафінованої без запаху, але можна й соняшникової), 200-300 г заморожених вишень (без кісточки).
Глазур: 100 г гіркого шоколаду (або цукрова пудра).

Приготування:
Змішати в мисці борошно, цукор, каву, ванілін і розпушувач.


Додати воду, олію і ретельно перемішати. Вишні розморозити, добре відцідити та додати в тісто.


Змастити форму для кексу олією, посипати панірувальними сухарями й вилити в неї кавову суміш (тісто має займати третину форму, оскільки кекс дуже гарно «росте»). Поставити в розігріту до 180?С духовку й випікати 30-40 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою.


Готовий кекс полити розтопленим шоколадом та прикрасити вишнями.

Можна просто посипати цукровою пудрою або полити вишневою помадкою (сік з вишень+цукрова пудра).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ж ви не дотримуєтеся посту, можете приготувати шоколадну глазур — це буде більш бюджетний варіант, ніж із шоколадом. Для цього слід взяти по 3 ст. л. сметани, цукру і какао, перемішати й поставити на вогонь на декілька хвилин (до розчинення цукру).  

солодка випічка, пісні страви, кекс, вишні, кава, піст, пісна випічка

До теми

Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Ідеальний кекс на згущеному молоці з карамельною помадкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
Всім любителям цих казково смачних ласощів присвячується...
Показати ще
Коментарів - 0: