Гаряча тема:
- Війна
Пісними стравами вважаються галушки й вареники з різноманітними овочевими та ягідними начинками, але є один нюанс — тісто для них роблять на воді без додавання яєць. Рекомендується щодня їсти лимони, використовувати їх сік у салатах. Корисно вживати настій шипшини — 2 склянки на день. Бажано щодня мати на столі жовті й червоні овочі, фрукти: гарбуз, моркву, буряк, хурму, курагу, родзинки.
Можна варити різноманітні супи, пісні борщі й розсольники на овочевих бульйонах. Готуйте салати, вінегрети, тушкуйте овочі, робіть із них запіканки й навіть млинці (з картоплі й моркви). Не забувайте про пиріжки. Для пісного столу їх печуть із рисом, картоплею, свіжою та квашеною капустою, гречаною кашею, грибами, морквою, буряком, яблуками, ягодами...
Навіть готуючи звичайну кашу, можна зробити це з фантазією. До прикладу, до рисової або пшоняної каші додати моркву, підсмажену на олії цибулю, інші овочі або ж родзинки. Каші з цільного зерна — гречка-ядриця, пшоно, овес, перловка, неочищений рис, — під час посту забезпечать ваш мозок не лише глюкозою, а й вітамінами групи В. А це профілактика хронічної втоми.
Чудові замінники м'яса за своїми поживними якостями та вмістом білків — гриби (солоні, мариновані, сушені), а також бобові, найпоширеніші з-поміж яких — горох і квасоля. З них можна готувати найрізноманітніші супи й пюре. Джерелом білків і вітамінів є горіхи. Додавайте їх у салати, випічку й запіканки.
Для поповнення нестачі вітамінів можна приготувати суміш із лимона, кураги, родзинок, перекручених через м'ясорубку й заправлених медом. Таку суміш можна зберігати в холодильнику декілька днів й споживати протягом усього посту.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: