clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1071

Розрізаємо бісквіт на коржі рівно та красиво


Розрізати бісквіт досить просто за допомогою нитки, ножа та рибацької волосіні Фото: автора

Запорука ідеального кондитерського виробу — це не тільки правильне випікання з відповідним температурним режимом, а й рівний розріз бісквіта на коржі.

Кожна господиня, задумавши спекти торт, хоче зробити це красиво. Досягти цього досить просто, використовуючи найпростіші підручні засоби.

Ніж. За допомогою ножа зручно різати щільні бісквіти, а пухкі можуть розсипатися від такого «втручання». Тому він повинен бути довгим, гострим і з дуже тонким лезом. Попередньо потрібно зробити «насічки» по висоті майбутніх коржів і простежити, щоб всі ці позначки знаходилися на одному рівні. Злегка притримуючи бісквіт рукою і, повільно обертаючи його проти годинникової стрілки, іншою рукою різати ножем у напрямку до себе за позначками.

Лезо ножа має бути довгим, гострим та тонким.


Нитка. Для початку потрібно ножем зробити рівний надріз на бічній стінці бісквіту рівно посередині. Кінчик ножа досить вводити буквально на декілька міліметрів — наша мета зробити лише невеликий надріз по колу бісквіта. Потім необхідно взяти звичайну нитку такої довжини, щоб можна було скласти її удвічі й обігнути весь бісквіт із запасом. Залишки нитки перехрестити й тягнути в різні боки. Таким чином корж у вас розріжеться рівно й без «зазубринок» та скачування тіста всередині.

Нитка чудово впорається із розрізанням бісквіту.


Волосінь та струна. Технологія ідентична із «нитковою». Можна шматок волосіні чи гітарної струни примотати до двох олівців та використовувати таке пристосування багаторазово. А можна придбати спеціальну струну в магазині. Це пристосування дуже зручне. За його допомогою навіть найтонший бісквіт можна розрізати на декілька коржів.

Струна для бісквіту - незамінний "гаджет" для кондитера.

Пам’ятайте! Бісквітний корж розрізати й прикрашати кремом можна лише в охолодженому вигляді.
 

порадник, бісквіт, струна, ніж, нитка, розрізання бісквіту

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

У рік Півня приготуйте багато домашньої випічки та канапок, й утримайтеся від курятини
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 981
Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками та кулінарними шедеврами. Важливо не лише красиво декорувати обідній стіл, але й взяти до уваги вподобання господаря прийдешнього року, щоб він був вдалим і щедрим.
«Оселедець під шубою» увійшов у «топ» екзотичних новорічних страв
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 774
Традиційний для багатьох українців салат вважають незвичним та дивним багато кухарів світу.
Анна Гайбура виготовляє букети, які не лише милують око, а котрі ще й можна... з’їсти
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4069
Композиції складаються зі свіжих фруктів, овочів, ласощів та інших смаколиків
Дегустаційна зала: Як обрати печиво «Соломка»?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1642
Солона або солодка, з цибулею, маком або кмином — соломка ідеально підходить для перекусу, і саме її ми вважаємо безпечним продуктом. Чи так це насправді, дізнавалися кореспонденти сайту «Є».
Показати ще
Коментарів - 0: