clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

23 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 864

Салат із копченої курки з сиром та ананасами без майонезу


В сезон дуже смачно додавати у цей салат болгарський перець. Фото: автора

Напрочуд смачний, ніжний і гармонійний салат – ідеальний для закусочних тарталеток.

Смаки курки та ананасів гармонійні, а особливо з доповненням сиру. Тому базовими для салату є саме ці інгредієнти. А до них за бажанням додають і інші – рис, кукурудзу, горіхи, сухарики тощо. У моїй родині дуже полюбляють саме класичний варіант, яким залюбки нині ділюся із вами.


Інгредієнти:
400 г копчених курячих гомілок (або грудок), 2-3 яйця, 150 г сиру сулугуні, маленька цибулина, 300 г ананаса (свіжого або консервованого),
Для соусу: 100 г сметани, 1 ч. л. солодкої піжонської гірчиці, 1 ст. л. лимонного соку, дрібка солі, дрібка цукру, 1 ст. л. оливкової олії, перець мелений.
Для подачі: тарталетки з пісочного тіста.


Приготування:
Дуже дрібно нарізати цибулю. Замаринувати її з цукром і оцтом на 10 хвилин. Копчену курячу грудку порізати невеликими шматочками.


Сир нарізати кубиками.


З консервованих ананасів попередньо злити рідину й також нарізати невеликими шматочками. Відварити круто яйця, охолодити й нарізати кубиками.


З'єднай курку, яйця, ананас, цибулю, сир. Змішати всі інгредієнти для соусу. Заправити салат та ретельно перемішати.

Перед подачею розкласти у тарталетки або подати в одній загальній салатниці.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовий салат відразу ж подавати на стіл, інакше він пустить сік і вийде занадто рідким. Саме тому я і люблю подавати його у тарталетках, дуже вони потім смачні, коли просочаться соусом. В сезон дуже смачно додавати у цей салат болгарський перець.


 

салати, копчена курка, ананаси, сулугуні, салати без майонезу, страви для фуршету, тарталетки

До теми

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Показати ще
Коментарів - 0: