ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Марсель» із чорносливом і корейською морквою

30 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5999
Морква вдало поєднується з ніжною моцарелою
Морква вдало поєднується з ніжною моцарелою Фото: автора

Морква вдало поєднується з ніжною моцарелою, а нотку пікантності додає чорнослив та часник.

Салат із корейською морквою має безліч переваг. Він легкий, смачний, чудово поєднується з іншими стравами (пастою, картоплею, м'ясом рисом). До того ж, ця закуска є основою для приготування багатьох інших салатів. Пропоную вашій увазі один із моїх улюблених варіантів.

Інгредієнти:
100 г сиру моцарела, 0,5 склянки солодкого чорносливу без кісточок, зубок часнику, 300 г готової пряної моркви по-корейськи, жменя товчених волоських горіхів, сіль, чорний мелений перець за смаком,

Приготування:

Моркву замаринувати заздалегідь (цукор, сіль, оцет, олія, приправа для моркви по-корейськи) або купити готову.

Чорнослив промити й залити окропом на 10-15 хвилин. Потім воду злити, викласти на паперові серветки, обсушити. Порізати смужками. Сир нарізати шматочками довільної форми (у мене моцарела-міні, тож я її розрізала навпіл; можна залишити кульки цілими). 


Горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці, подрібнити. Всі інгредієнти перемішати з морквою по-корейськи.

Вичавити часник, посолити й поперчити (якщо потрібно), полити олією.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такий салатик через годинку ще смачніший. За цей час всі інгредієнти просочуються смаками та ароматами одне одного й утворюють дуже цікаве смакове поєднання.  

салати, салати без майонезу, марсель, морква по-корейськи, чорнослив, моцарела

Коментарі:

  Так  Ні, дякую