clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 690

Кекс «Столичний» з курагою, родзинками і асорті з горіхів


Такий ніжний і ароматний кексик виходить завжди і подобається всім. Фото: автора

Дуже проста в приготуванні випічка з категорії «смак дитинства», тим не менше, шалено смачна.

Рецептів «Столичних» кексів є безліч: сирні, класичні без наповнювачів, з родзинками, вишнями тощу. Хочу запропонувати свій варіант, яким я часто користуюся. Такий ніжний і ароматний кексик виходить завжди і подобається всім. Цього разу я використовувала родзинки, курагу і суміш горішків. Але можна корегувати наповнювачі на свій смак.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 150 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 4 яйця, 150 г родзинок, 150 г кураги, 200 г горіхів (волоські, арахіс, фундук, мигдаль), 250-300 г борошна, 3 ч. л. розпушувача (або 2 ч. л. соди гашеної оцтом).


Приготування:
Якщо курага і родзинки тверді, їх треба замочити в окропі на 15-20 хвилин. Потім курагу нарізати кубиками. Горіхи подрібнити (в блендері або потовкти).
Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати по одному яйця, щоразу ретельно перемішуючи.
Додати курагу, родзинки і горіхи, добре перемішати. Просіяти розпушувач і борошно, замісити не круто тісто. Викласти його в змащену маслом форму (я використовувала форму для кексу із втулкою посередині діаметром близько 26 см). Поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати протягом 40-45 хвилин. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.
 

солодка випічка, кекс, столичний кекс, сухофрукти, горіхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2309
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2639
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2692
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2239
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Показати ще
Коментарів - 0: