ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Паста пенне з тунцем, спаржевою квасолею та зеленим горошком

3 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3377
Страви з пасти в Італії готують з різними соусами і за численними рецептами. Один із поширених - паста з тунцем.
Страви з пасти в Італії готують з різними соусами і за численними рецептами. Один із поширених - паста з тунцем. Фото: автора

Один із найулюбленіших форматів макаронів всього італійського півострова.

Назва цієї пасти, яка має вигляд коротеньких рифлених трубочок, походить від італійського слова «penna» - «перо». Пенне рігате - один із найулюбленіших форматів макаронів всього італійського півострова, для якого майже в кожному регіоні своя назва. Консервований тунець, зелений горошок, спаржева квасоля, цибуля, морква та багато-багато сиру... Це один із найулюбленіших рецептів пасти мого чоловіка. Навіть я, людина яка практично не їсть локшину, пасту з тунцем дуже навіть поважаю. Готувати її просто, а смак дуже цікавий.


Інгредієнти:
500 г локшини пене (бажано з твердих сортів пшениці), склянка зеленого горошку (у мене заморожений),1 л курячого бульйону, велика цибулина, велика морквина, склянка порізаної шматочками спаржевої квасолі (можна замороженої), 3 зубки часнику, 1 ст. л. вершкового масла, склянка вершків (у мене 10%, але можна й молока), сіль, перець, 200 г твердого сиру, 200 г тунця консервованого шматочками.


Приготування:
Розігріти в сковорідці вершкове масло на середньому вогні й підсмажити на ньому цибулю, нарізану кубиками. Коли вона стане прозорою, додати подрібнений часник.


Додати у сковорідку нарізану соломкою морквину, спаржеву квасолю, горошок. Посолити, поперчити за смаком. Через декілька хвилин додати тунець. Перемішати.


Викласти суміш в каструлю, перемішати із сирими макаронами. Потім влити гарячий підсолений курячий бульйон і вершки. Довести до кипіння, накрити кришкою і готувати на слабкому вогні 12 хвилин, поки макарони не стануть м'якими. Наприкінці додати тертий сир і перемішати, щоб він з'єднався з іншими компонентами і розплавився.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: купувати краще справжню італійську пасту та якісний тунець. Останній я, зазвичай, беру у власному соку (в такому собі желе), а не в олії. Так страва буде менш калорійною. Звісно, що пенне можна замінити на фузіллі чи фарфале.
 

крупи та страви з борошна, паста, пенне, італійська кухня, вершки, тунець, паста з тунцем, спаржева квасоля, горошок, риба, рибні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую