clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 598

Постимо смачно: капуста по-гурійськи


Ця маринована хрумка капустка виходить у міру солоною та солодкою, в міру гострою та кисленькою. Фото: автора

Величезний плюс цієї кавказької закуски в тому, що готується вона дуже просто, а стояти в холодильнику буде багато місяців і свій смак не втратить.

Ця маринована хрумка капустка виходить у міру солоною та солодкою, в міру гострою та кисленькою. Баланс смаку та незмінно чудовий результат.

Інгредієнти:
2 середні головки капусти (3-3,5 кг), 500 г буряка, 4 ст. л. винного червоного оцту, 4-5 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, гостра перчина (можна і без неї), 1 ст. л. насіння коріандру, 10 шт. перцю горошком, 10 шт. гвоздики.

Приготування:
Капусту розрізати на 6-8 частин, попередньо вирізавши качан. Буряк почистити від шкірки й нарізати тонкими кружальцями. Скласти у велику каструлю шарами капусту і буряк. У меншу каструлю на 1 л води покласти сіль, цукор, оцет, коріандр, перець і гвоздику. Довести маринад до кипіння й одразу ж залити ним капусту. При кімнатній температурі тримати 5 днів.

Потім зберігати в прохолодному темному місці, бажано в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: маринад набуває темно-бордового кольору, його потім дуже добре додавати у борщ — і смачно, і колір красивий. 

пісні страви, закуски, капуста по-гурійськи, кавказька кухня, овочеві страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із пекінською капустою, оселедцем і яблуком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 837
Чудове доповнення до гарніру із картоплі.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2664
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 862
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Показати ще
Коментарів - 0: