ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Постимо смачно: капуста по-гурійськи

7 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3801
Ця маринована хрумка капустка виходить у міру солоною та солодкою, в міру гострою та кисленькою.
Ця маринована хрумка капустка виходить у міру солоною та солодкою, в міру гострою та кисленькою. Фото: автора

Величезний плюс цієї кавказької закуски в тому, що готується вона дуже просто, а стояти в холодильнику буде багато місяців і свій смак не втратить.

Ця маринована хрумка капустка виходить у міру солоною та солодкою, в міру гострою та кисленькою. Баланс смаку та незмінно чудовий результат.

Інгредієнти:
2 середні головки капусти (3-3,5 кг), 500 г буряка, 4 ст. л. винного червоного оцту, 4-5 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, гостра перчина (можна і без неї), 1 ст. л. насіння коріандру, 10 шт. перцю горошком, 10 шт. гвоздики.

Приготування:
Капусту розрізати на 6-8 частин, попередньо вирізавши качан. Буряк почистити від шкірки й нарізати тонкими кружальцями. Скласти у велику каструлю шарами капусту і буряк. У меншу каструлю на 1 л води покласти сіль, цукор, оцет, коріандр, перець і гвоздику. Довести маринад до кипіння й одразу ж залити ним капусту. При кімнатній температурі тримати 5 днів.

Потім зберігати в прохолодному темному місці, бажано в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: маринад набуває темно-бордового кольору, його потім дуже добре додавати у борщ — і смачно, і колір красивий. 

пісні страви, закуски, капуста по-гурійськи, кавказька кухня, овочеві страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую