Гаряча тема:
- Війна
В моєму дитинстві пиріг «Зебра» був частим гостем. Моя матуся робила його щоразу, коли до нас приходили гості. Тоді мені здавалося, що процес його приготування – це якесь чаклунство. Ніяк не могла збагнути, яким чином цей кондитерський виріб набуває таких чарівних візерунків. Кекс робиться за принципом свого побратима пирога, але зверху поливається шоколадною помадкою і присипається горішками. Цей рецепт зручний тим, що готується швидко й просто. А просто казковий розріз робить його прикрасою столу.
Інгредієнти:
6 яєць, сіль, 200 г цукру, 1 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. коньяку або рому (у мене коньяк+ромова есенція), пакетик ванільного цукру, 200 г сметани, 200 г вершкового масла, 320 г борошна, 3-4 ст. л. какао.
Для оздоблення: 50 г шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла, жменя волоських горіхів.
Приготування:
Нагріти духовку до 180°С. Для тіста яйця збити з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі.
Додати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, розм'якшене масло, сметану, влити коньяк. Розділити тісто на 2 частини. В одну половину додати какао й перемішати.
Форму для кексу змастити вершковим маслом або маргарином і посипати борошном (я посипала панірувальними сухарями). По черзі викладати по центру форми по 2 ст. л. біле й шоколадне тісто так, щоб вийшли смужки.
Випікати кекс в духовці 40 хвилин. Дати охолонути й перевернути на тарілку.
Приготувати помадку, розтопивши на водяній бані масло та шоколад. Полити нею кекс. Зверху посипати подрібненими горішками. Можна просто посипати кекс цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: