Гаряча тема:
- Війна
Я дуже поважаю рецепти азійської кухні, особливо це стосується різних варіацій приготування фунчози. Неймовірно смачна рисова локшина виходить із овочами: овочі хрусткі та соковиті, локшина ніжна, а всі смаки з'єднує соус... До того ж, завдяки фунчозі можна неабияк урізноманітнити своє пісне меню.
Інгредієнти:
Пачка китайської рисової локшини (фунчози), 200 г замороженої спаржевої квасолі, велика морквина, цибулина, 2 зубки часнику, 100 г замороженого горошку, 100 г замороженої кукурудзи (можна консервованої з баночки), сіль, дрібка цукру, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. тертого кореня імбиру.
Приготування:
У глибокому посуді залити рисову локшину підсоленим окропом на 3 хвилини (за цей час вона повинна розмокнути). Або приготувати у такий спосіб, як зазначено на упаковці
(я залила підсоленим овочевим бульйоном). Потім відкинути її на сито та дати стекти воді.
В глибокій сковорідці у невеликій кількості олії обсмажити кільця моркви, цибулі та подрібнений часник, періодично помішуючи, щоб овочі не підгоріли. Наприкінці покласти тертий імбир. Потім додати заморожені квасолю, горошок та кукурудзу (розморожувати не потрібно!).
Смажити все разом до готовності та випаровування всієї рідини. Посолити, поперчити, приправити цукром та влити соєвий соус. Додати у сковорідку до овочів готову рисову локшину і смажити все разом ще 5-7 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: У східній кухні фунчозу практично ніколи не солять і не приправляють спеціями, щоб не заглушити природний тонкий аромат локшини. Однак рисова локшина чудово вбирає смаки, запахи і навіть колір, тому може використовуватися як гарнір для будь-яких продуктів. Навіть мала кількість приправи яскраво підкреслює смак страви, зробленої на основі фунчози. Страви з рисової локшини їдять у холодному і гарячому вигляді, але гурмани кажуть, що холодна локшина смачніша.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: