clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

10 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 650

Постимо смачно: Рисова локшина з овочами а-ля по-азійськи


Завдяки фунчозі можна неабияк урізноманітнити своє пісне меню. Фото: автора

Страва легка, гармонійна та дуже апетитна.

Я дуже поважаю рецепти азійської кухні, особливо це стосується різних варіацій приготування фунчози. Неймовірно смачна рисова локшина виходить із овочами: овочі хрусткі та соковиті, локшина ніжна, а всі смаки з'єднує соус... До того ж, завдяки фунчозі можна неабияк урізноманітнити своє пісне меню.


Інгредієнти:
Пачка китайської рисової локшини (фунчози), 200 г замороженої спаржевої квасолі, велика морквина, цибулина, 2 зубки часнику, 100 г замороженого горошку, 100 г замороженої кукурудзи (можна консервованої з баночки), сіль, дрібка цукру, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. тертого кореня імбиру.


Приготування:
У глибокому посуді залити рисову локшину підсоленим окропом на 3 хвилини (за цей час вона повинна розмокнути). Або приготувати у такий спосіб, як зазначено на упаковці

(я залила підсоленим овочевим бульйоном). Потім відкинути її на сито та дати стекти воді.


В глибокій сковорідці у невеликій кількості олії обсмажити кільця моркви, цибулі та подрібнений часник, періодично помішуючи, щоб овочі не підгоріли. Наприкінці покласти тертий імбир. Потім додати заморожені квасолю, горошок та кукурудзу (розморожувати не потрібно!).

Смажити все разом до готовності та випаровування всієї рідини. Посолити, поперчити, приправити цукром та влити соєвий соус. Додати у сковорідку до овочів готову рисову локшину і смажити все разом ще 5-7 хвилин.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: У східній кухні фунчозу практично ніколи не солять і не приправляють спеціями, щоб не заглушити природний тонкий аромат локшини. Однак рисова локшина чудово вбирає смаки, запахи і навіть колір, тому може використовуватися як гарнір для будь-яких продуктів. Навіть мала кількість приправи яскраво підкреслює смак страви, зробленої на основі фунчози. Страви з рисової локшини їдять у холодному і гарячому вигляді, але гурмани кажуть, що холодна локшина смачніша.


 

крупи та страви з борошна, пісні страви, фунчоза, рисова локшина, овочі, страви з овочів, азійська кухня, піст

До теми

Бабка з локшини із куркою у соєво-медовому соусі – Різдвяна смакота по-кам’янець-подільськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 498
Цю страву можна готувати для дітей і дорослих, доповнювати її усілякими підливами, соусами або начинками.
Кус-кус з грибами по-туніськи
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 492
Це лише один із варіантів приготування такої чудової крупи.
Мамалига із часниково-горіховим соусом «Муждей»
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 484
Це і каша, і гарнір, і окрема страва.
Показати ще
Коментарів - 0: