clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

11 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 741

Постимо смачно: лимонне пісне печиво


Аромат у випічки неймовірний — цитрусово-цитрусовий! Кислинка легка, гармонійна та ненав’язлива Фото: автора

Дуже проста в приготуванні й дуже смачна випічка — любителям цитрусових смаколиків гарантую чудовий настрій та море задоволення!

На смак — лимон і легка солодкість. Мені печиво сподобалося ще й тим, що воно чудово смакує і у вигляді пласких млинців, і пухких шайбочок. Крім лимона, всі інгредієнти стабільно лежать у вас в холодильнику. Єдине «але» — навіть у щільно закритому контейнері печиво досить швидко черствіє. Тобто 2-3 дні воно полежати може, а ось через тиждень вже точно буде несмачним. Із цієї порції виходить два дека печенюшок у вигляді зірочок середнього розміру.

Інгредієнти:
Великий лимон (приблизно 170 г), 1,5 склянки борошна, 5 ст. л. рафінованої олії, 0,5 склянки цукру, ванілін, 0,5 ч. л. розпушувача.
Склянка — 250 г.

Приготування:
Лимон залити окропом і варити 10 хвилин. Потім трішки охолодити, розрізати шматочки, видалити кісточки й змолоти всю м'якоть разом зі шкіркою в блендері до стану пюре.


У великій мисці змішати борошно, цукор, ванілін і розпушувач. Додати отримане пюре в борошняну суміш, влити олію і замісити м’яке та приємне на дотик тісто (мені довелося влити трохи більше олії, ніж вказано в рецепті, оскільки тісто ніяк не хотіло зліплюватися до купи; до речі, автор оригінального рецепту навпаки додавала більше борошна, бо тісто у неї було липкуватим).

Стіл, якщо потрібно, «припудрити» борошном (я цього не робила, тісто абсолютно не липнуло ані до рук, ані до робочої поверхні). Розкачати досить товстий пласт завтовшки близько 1 см. Вирізати фігурки склянкою або формочкою для печива.

Викласти печиво на деко, встелене папером для випічки.

Випікати при 180ºС близько 10 хвилин (важливо не перепекти, адже тоді печиво буде твердуватим).


Готовому печиву дати трішки охолонути й одразу ж зняти із пергамента.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: аромат у випічки неймовірний — цитрусово-цитрусовий! Кислинка легка, гармонійна та ненав’язлива. За бажанням можна посипати печиво цукровою пудрою або полити кожне лимонною помадкою (цукрова пудра+лимонний сік).  

солодка випічка, пісні страви, піст, пісна випічка, лимон, лимонна випічка, печиво, лимонне печиво

До теми

Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Ідеальний кекс на згущеному молоці з карамельною помадкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
Всім любителям цих казково смачних ласощів присвячується...
Показати ще
Коментарів - 0: