clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

11 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 981

Реберця з чорносливом, запечені з медом та соусом ткемалі


Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна Фото: автора

Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна, даруючи страві м’якість та неймовірну соковитість.

Реберця, приготовані за цим рецептом, виходять пікантними, ніжними й ароматними. Разом із тим, приємну кислинку дає ткемалі, а цибулька та мед — трохи солодкуватий присмак. Як гарнір до такого м'яса чудово підходить овочевий салат, із заправкою з зелені й часнику.

Інгредієнти:
500 г свинячих ребер, 1 ст. л. меду, 4 ст. л. соусу ткемалі (у мене домашній, приготований за цим рецептом), сіль, суміш перців, паприка, мускатний горіх, 200 г чорносливу з кісточкою, 2 великі цибулини, 3-4 зубки часнику, лавровий листок.

Приготування:
Ретельно промити реберця й обсушити їх за допомогою кухонного рушники або паперових серветок. Змішати мед із соусом ткемалі, сіллю, спеціями та перцем. Ретельно змастити реберця приготованим соусом й залишити маринуватися на 30 хвилин.


Потім обсмажити реберця на сковорідці (олії наливайте мінімальну кількість, адже реберця жирні й почнуть «віддавати» власний жир).

Цибулю нарізати півкільцями, часник - подрібнити. 

Скласти м'ясо в глибокий вогнетривкий посуд, бажано у чавунний казанок. Зверху покласти попередньо промитий окропом чорнослив. Додати овочі й лавровий листок у казанок до ребер.

Залити все овочевим бульйоном або простою водою (приблизно 200-250 мл). Розігріти духовку до 180ºС. Запікати реберця приблизно годину.

 

м`ясо та субпродукти, реберця, ткемалі, чорнослив, запечені реберця, страви зі свинини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тушкована капуста з фаршем і апельсинами
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1870
Апельсини надають страві аромат і легку кислинку.
Плов із телятиною, фініками та родзинками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1619
Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.
Чахохбілі – курка по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2242
Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна!
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2295
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Показати ще
Коментарів - 0: