ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Торт-еклер із карамельно-сирним пудингом та збитими вершками

14 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5252
Для мене цей тортик став справжньою знахідкою — він легкий та в міру солодкий.
Для мене цей тортик став справжньою знахідкою — він легкий та в міру солодкий. Фото: автора

Для всіх любителів еклерів — торт зі смаком улюбленого тістечка.

Прекрасний смаколик на День народження, для романтичної вечері або просто, щоб порадувати близьких. Ніжне заварне тісто, пудингова й сирна начинки та шоколадний топінг роблять цей десерт неймовірно смачним. Для мене цей тортик став справжньою знахідкою — він легкий та в міру солодкий. А ще менш калорійний, ніж його «побратими» на основі бісквітних чи пісочних коржів. Сир та молоко роблять його навіть відносно корисним.

Інгредієнти:
Тісто: 115 г вершкового масла, склянка води, склянка борошна, 4 яйця.
Шоколадна помадка: 55 г гіркого шоколаду, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. ванільного цукру, склянка цукрової пудри, 3 ст. л. гарячої води
Для крему: 4 склянки молока, велика упаковка (145 г) розчинного карамельного пудінгу (можна будь-який: ванільний, шоколадний, горіховий тощо), 225 г м'якого вершкового сиру («Маскарпоне», «Альметте»; у мене крем-сир від «Президент»).
Для прикрашання: 225 г збитих вершків, шоколадний сироп або розтоплений на водяній бані шоколад із маслом.

Приготування:
Корж-основа: у великій каструлі довести масло й воду до кипіння на середньому вогні.

Потім додати борошно та зменшити вогонь до мінімального. Готувати, помішуючи, поки не сформується кулька, яка буде відставати від дна каструлі. Зняти тісто з вогню й перекласти його у велику миску.

Вбивати по одному яйця, щоразу ретельно збиваючи.

Повинно заміситися однорідне тісто, які необхідно викласти на дно роз’ємної форми (24 см в діаметрі), встеленої пергаментом (форму не потрібно змащувати маслом).

Відправити в розігріту до 200ºС духовку на 35 хвилин. Повністю охолодити (корж навіть може трішки «осісти» - нічого страшного в цьому немає).


Шоколадна помадка: розтопити шоколад і масло протягом хвилини в мікрохвильовці. Перемішати. Продовжити нагрівати з 20-секундними інтервалами до отримання однорідної маси. Додати ванілін. Просіяти цукрову пудру й поступово всипати її в шоколадну масу. Влити воду в суміш, продовжуючи помішувати (можливо вся вода не знадобиться) до утворення однорідної маси середньої густини.

Нанести помадку поверх охолодженої основи (торт зручно збирати у роз’ємній формі).


Карамельно-сирний крем: збити міксером вершковий сир до повітряного стану. Молоко змішати із пудингом, поставити на плиту й варити на маленькому вогні до загустіння (постійно помішувати!). Змішати пудинг із сирною масою й ретельно збити.

Нанести крем поверх шоколадної помадки. Закінчити торт збитими вершками. Прикрасити шоколадним сиропом. Намалювати поздовжні лінії, потім виделкою або зубочисткою зробити малюнок.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до подачі торт повинен постояти в холодильнику для просочення і застигання якмінімум 4 години. Лише тоді кільце зняти.


 

торти, торт-еклер, заварне тісто, карамельний пудинг, м`який сир,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую