clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1085

М'ясо по-полонинськи — свинина в паніровці з овочами


М'яско виходить дуже цікавим на смак — ніби смажене, а ніби й тушковане... Проте незмінно ніжне, м’яке й соковите. Фото: автора

М'яско виходить дуже цікавим на смак — ніби смажене, а ніби й тушковане... Проте незмінно ніжне, м’яке й соковите.

Ця свинина із закарпатським акцентом неймовірно смачна, а соус так взагалі незрівнянний, хоч тарілку вилизуй. За цим рецептом пробувала готувати також яловичину. Виходить не гірше, ніж зі свинини. Тільки тушкувати слід трішки довше.

Інгредієнти:
1 кг м'якоті свинини, 3 цибулини, 3 морквини, 4 зубки часнику, сіль, перець, лавровий листок, 100-150-гр борошна для панірування м'яса, 250 г томатів (у мене заморожене пюре з помідор, але можна замінити томатною пастою — 3-4 ст. л.), паприка, спеції на ваш смак.

Приготування:
М'ясо нарізати крупними шматочками, відбити молоточком, як на відбивні.

Кожен обкачати в борошні й трішки обсмажити з обох боків на олії.

Почистити моркву, нарізати її кружальцями абот півмісяцями. Цибулю крупними шматками.

Обсмажити овочі на сковорідці, де смажилося м’ясо. Посипати червоним меленим перцем. Наприкінці додати подрібнений часник.


Скласти обсмажене м’ясо та спасеровані овочі в каструлю, залити 600 мл води й тушкувати протягом 15 хвилин.


Потім додати томати або томатну пасту, сіль, перець, паприку, спеції. Готувати ще 20-25 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування 1 ст. л. крохмалю розвести водою і залити в соус. Дати закипіти. Зверху посипати кропом або петрушкою.


Подавати з рисом, гороховим чи картопляним пюре, або ж як самостійну страву.

м`ясо та субпродукти, м’ясо по-полонинськи, закарпатська кухня, свинина, овочі, панірування

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2846
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1710
Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2256
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 590
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Показати ще
Коментарів - 0: