Гаряча тема:
- Війна
Описувати брауні, рецепт яких колись прийшов до нас із США – справа невдячна. Вони настільки смачні, ніжні й незвичайні, що будь-які слова просто тьмяніють. Саме ці брауні – одні з моїх улюблених. Підгледіла рецепт їх приготування колись давно на одному з кулінарних форумів. Потім пекла безліч разів і тістечка завжди виходять ідеально. Поєднання м’яти з шоколадом пречудове. Залишається лише заплющувати очі, блаженно муркотіти та готувати їх знову і знову).
Інгредіени:
Тісто: 4 яйця, 300 г цукру, 150 г вершкового масла, 6 ст. л. какао, 320 г борошна, дрібка солі, 2 ч. л. розпушувача, ванільний цукор, 1-2 ст. л. коньяку.
Начинка: 200 г сиру (9% жирності), 40 г цукру, листя м'яти з 6-7 гілочок.
Цукрово-м'ятна глазур: 200 г цукрової пудри, 4-5 ст. л. молока, м'ята – листя з 3-4 гілочок, кілька крапель зеленого харчового барвника (я не додавала, колір і так був зелений, і, що головне, повністю натуральний!), 2-3 ст. л. м'ятного лікеру або сиропу (за бажанням).
Приготування:
Квадратну форму (у мене 20х30 см) встелити пергаментним папером і злегка змастити маслом. Духовку розігріти до 175°С.
Для тіста: збити яйця, цукор і ванільний цукор до світлої пишної маси.
Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком. Додати шоколадну суміш до яєчної, влити коньяк і все разом збити вінчиком. Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності.
Для начинки: м'яту перемолоти в блендері. Додати сир з цукром, 1-2 ст. л. м’ятного лікеру і ще раз все збити. У вас має вийти однорідний зеленуватий сирно-м'ятний крем.
Вилити половину тіста в форму й розрівняти поверхню.
Обережно розподілити поверх сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц).
Потім залити начинку другою частиною тіста.
Випікати протягом 35-40 хвилин. Охолодити в формі.
Для цукрової глазурі: м'яту перемолоти в блендері.
Змішати з лікером і молоком вилити в цукрову пудру при постійному помішуванні. Глазур повинна вийти консистенції сметани (у мене пудра була саморобна, не надто дрібного помелу, тому помадка вийшла рідкувата – але на смак це не вплинуло; краще використовувати магазинну пудру, тоді помадка буде красивішою). Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися.
Обрізати краї і нарізати брауні квадратиками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замість м'яти можна додати й інші смакові нотки. До прикладу, каву, чорну смородину або вишню в прошарок. Тоді помадку можна зробити шоколадною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: