clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1089

Печінка з яблуками у вершковому соусі — варіант швидкої й смачної вечері


Теляча печінка, фруктова нотка яблук і ніжний вершковий смак — цікаве поєднання. Фото: автора

Теляча печінка, фруктова нотка яблук і ніжний вершковий смак — цікаве поєднання.

Ця страва скомбінована мною з поєднання багатьох ідей. Печінка виходить незвичайно ароматною та м’якенькою. Особисто я в ній найбільше люблю яблука, а чоловік — вершковий соус. Так, що кожен знайшов «своє». Сподіваюся, що й ви, мої любі гурмани, не залишитеся байдужими.

Інгредієнти:
0,5 кг телячої печінки (можна курячої), 2-3 цибулини, 3-4 ст. л. борошна, 5-6 яблук, 300 мл вершків (20%), борошно для панірування, олія для смаження, сіль, перець, мускатний горіх, дрібка цукру.

Приготування:
Печінку замочити на ніч. Зранку нарізати шматочками, посолити, поперчити. В миску насипати борошно, кожен шматочок запанірувати й обсмажити до рум’яної скоринки.


Приготувати вершковий соус: цибулю почистити, нарізати півкільцями й спасерувати на олії до золотавого кольору.

Влити вершки, посолити, поперчити приправити мускатним горіхом та цукром, закип’ятити.


Яблука почистити від шкірки й насіння та нарізати часточками (якщо яблука великі — на 8 частин).
В каструлю викласти шар печінки, на неї — яблука.

Залити все вершковим соусом.

Готувати на слабкому вогні 20 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна використовувати глиняні горщики й запекти страву в духовці — 20-30 хвилин під кришечками.
 

м`ясо та субпродукти, печінка з яблуками у вершковому соусі, печінка, яблука, вершковий соус, страви з печінки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 709
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 912
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 946
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 468
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Оксана Гладущак21.04.2016 23:24Дуже цікавий і смачний варіант приготування печінки. Чого тільки вартує сам соус...мммм...)))
Від: Оксана Гладущак21.04.2016 23:23Дуже цікавий і смачний варіант приготування печінки. Чого тільки вартує сам соус...мммм...)))