clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 683

Постимо смачно: Лаханорізо — тушкований із молодою капустою рис по-грецьки


Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Фото: автора

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою ховається дуже проста, бюджетна та неймовірна смачна страва грецької кухні.

Всього кілька інгредієнтів, півгодини часу й на столі чудовий і корисний обід. Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Дуже раджу взяти її на замітку всім вегетаріанцям і всім тим, хто постить, не пошкодуєте. Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви не постраждає. Я брала пропарений довгозернистий і лаханорізо вийшло у мене розсипчастим-розсипчастим. Любителям гострої і пікантною їжі можна приправити страву перцем чилі або каєнським. До речі, томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води 150 г пасти).

Інгредієнти:
Головка молодої капусти (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Приготування:
Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, Моркву натерти на тертці.
Капусту тоненько нашаткувати. В сковорідці ВОК або сотейнику спасерувати моркву та цибулю.

Покласти капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи (овочі повинні добре підрум'яниться і злегка карамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату; я додаю трішки цукру, щоб посилити цей процес).


Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травками.

Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити все томатним соком.

Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лаханорізо чудово смакує і в гарячому, і в теплому, і в холодному вигляді. Готову страву можна посипати улюбленою зеленню. 

крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви, піст, постимо смачно, лаханорізо, грецька кухня, рис, капуста, томатний сік

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2223
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 817
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 888
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Показати ще
Коментарів - 0: