Гаряча тема:
- Війна
Всього кілька інгредієнтів, півгодини часу й на столі чудовий і корисний обід. Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Дуже раджу взяти її на замітку всім вегетаріанцям і всім тим, хто постить, не пошкодуєте. Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви не постраждає. Я брала пропарений довгозернистий і лаханорізо вийшло у мене розсипчастим-розсипчастим. Любителям гострої і пікантною їжі можна приправити страву перцем чилі або каєнським. До речі, томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води 150 г пасти).
Інгредієнти:
Головка молодої капусти (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.
Приготування:
Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, Моркву натерти на тертці.
Капусту тоненько нашаткувати. В сковорідці ВОК або сотейнику спасерувати моркву та цибулю.
Покласти капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи (овочі повинні добре підрум'яниться і злегка карамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату; я додаю трішки цукру, щоб посилити цей процес).
Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травками.
Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити все томатним соком.
Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лаханорізо чудово смакує і в гарячому, і в теплому, і в холодному вигляді. Готову страву можна посипати улюбленою зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: