ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: Салат з пекінкою, сулугуні, гранатом і куркою

28 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6477
Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні.
Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні. Фото: автора

Смачний, легкий, низькокалорійний і свіженький салатик із цікавим смаком.

Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні. Цей салат готується легко, а виходить дуже смачним. Гранат чудово підкреслює смак курятини. Його кількість можна коригувати на свій смак. Сир рекомендую використовувати саме сулугуні, він тут дуже доречний. За бажанням можна експериментувати із заправкою.

Інгредієнти:
Качан пекінської капусти (або невеличка головка молодої), 250 г вареного курячого філе, половинка граната, 150 г сиру сулугуні, кріп.
Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії, перець, сіль, 1 ч. л. меду, 1-2 ч. л. французької гірчиці в зернах, прованські трави.

Приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді із перцем та лавровим листком. Нарізати його соломкою.

Дрібно шаткувати пекінську капусту.

Дістаємо з граната зерна. Сулугуні також нарізати соломкою. Кріп подрібнити.


Змішати всі інгредієнти в одній мисці.
Всі складові для заправки змішати окремо й відставити на півгодинки, щоб всі аромати та смаки відкрилися.

Заправляти салат безпосередньо перед подачею. 

салати, великодній стіл, великоднє меню, Великдень, гранат, страви з курятини, пекінська капуста, сулугуні, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую