clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1169

ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: Салат з пекінкою, сулугуні, гранатом і куркою


Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні. Фото: автора

Смачний, легкий, низькокалорійний і свіженький салатик із цікавим смаком.

Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні. Цей салат готується легко, а виходить дуже смачним. Гранат чудово підкреслює смак курятини. Його кількість можна коригувати на свій смак. Сир рекомендую використовувати саме сулугуні, він тут дуже доречний. За бажанням можна експериментувати із заправкою.

Інгредієнти:
Качан пекінської капусти (або невеличка головка молодої), 250 г вареного курячого філе, половинка граната, 150 г сиру сулугуні, кріп.
Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії, перець, сіль, 1 ч. л. меду, 1-2 ч. л. французької гірчиці в зернах, прованські трави.

Приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді із перцем та лавровим листком. Нарізати його соломкою.

Дрібно шаткувати пекінську капусту.

Дістаємо з граната зерна. Сулугуні також нарізати соломкою. Кріп подрібнити.


Змішати всі інгредієнти в одній мисці.
Всі складові для заправки змішати окремо й відставити на півгодинки, щоб всі аромати та смаки відкрилися.

Заправляти салат безпосередньо перед подачею. 

салати, великодній стіл, великоднє меню, Великдень, гранат, страви з курятини, пекінська капуста, сулугуні, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1755
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2293
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1929
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 669
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Показати ще
Коментарів - 0: