clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

28 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 896

Секрет ідеальної картоплі в «мундирі» для салатів


Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому. Фото: автора

Прошу не кидати в мене тапками, адже що може бути простіше, ніж варена в шкірочці картопля? Як не дивно, цей процес можна вдосконалити, якщо дотримуватися певних правил.

Скажу чесно — зварити картоплю для салату, щоб вона була ціленькою, біленькою, смачною та щільною, а не липкою вдається не завжди й ми грішимо на сорт бульби. Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому. Адже цьому овочу властиво вбирати вологу. Ось і виходить, що він жадібно «перетягує» заправку на себе, а інші інгредієнти залишаються абсолютно сухими. Більше того: при помішуванні картопля часто ламається і частково перетворюється на пюре, позбавляючи тим самим ваш салат апетитного вигляду.

Виправляємо ситуацію
Картоплю перед варінням слід добре помити (бажано обрати бульби приблизно однакового розміру!). Потім скласти її в каструлю й залити ГАРЯЧОЮ водою. Додати 1 ч. л. солі, 2 ч. л. столового оцту, лавровий листок. Потім варити на середньому вогні до готовності.


Що нам дає сіль на початку варіння? Вона не дозволяє картоплі розваритися. А оцет не дає їй потемніти. І нехай вас не лякає специфічний запах оцту, в готовій картоплі немає від нього ані сліду! Крім того, бульби чистяться від шкірочки просто ідеально!
Ось і результат:


А потім її ріднесеньку або у салатик або просто так поїсти з оселедцем чи сальцем.


 

порадник, картопля в мундирі, картопля для салатів, маленькі хитрощі

До теми

У рік Півня приготуйте багато домашньої випічки та канапок, й утримайтеся від курятини
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками та кулінарними шедеврами. Важливо не лише красиво декорувати обідній стіл, але й взяти до уваги вподобання господаря прийдешнього року, щоб він був вдалим і щедрим.
Святковий декор: прикрашаємо стіл до Нового року
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Чим яскравішим і різноманітнішим буде дизайн новорічного столу, тим більше він сподобається господареві 2017 року – Вогняному Півню
Різдвяні страви в різних країнах: англійці готують пудинг, німці печуть штолен
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Практично в кожній країні є свої особливості святкування Різдва, у тому числі й кулінарні.
Вергуни, балабушки та кльоцки: хто є хто в українській кухні?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційні та забуті борошняні страви.
Показати ще
Коментарів - 0: