clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2334

Торт «Жіноча примха»


Торт "Жіночі примхи" смачний і дуже красивий у розрізі. Фото: автора

Шоколадно-маково-горіхово-родзинковий смаколик із ніжним заварним кремом.

Кажуть, що у жінки «сім п'ятниць на тиждень» і що, настрій мінливий, як море. Цей тортик втілює всю сутність слабкої статі: у нього не тільки всі коржі абсолютно різні за кольором і смаком, вони відрізняються також додатковими наповнювачами. Смачно, незвично й дуже красиво у розрізі.


Інгредієнти:
Шоколадно-горіховий корж: 100 г цукру, яйце, 100 г сметани, 100 г борошна, дрібка солі, 0,5 ч. л. соди, 100 г горіхів, 3-4 ст. л. какао.
Родзинковий корж: 100 г цукру, яйце, 100 г сметани, 100 г борошна, дрібка солі, 0,5 ч. л. соди, 100 г родзинок, дрібка куркуми.
Маковий корж: 100 г цукру, яйце, 100 г сметани, 100 г борошна, дрібка солі, 0,5 ч. л. соди, 100 г маку.
Для заварного крему: 2 яйця, 75 г цукру, 2 ст. л. борошна, 250 мл молока + 2,5 ст. л. молока, ванілін, 50 г вершкового масла.


Приготування:
Шоколадно-горіховий корж: змішати цукор із яйцем. Додати сметану, перемішати. Просіяти борошно, додати дрібку солі, соду гашену оцтом. Всипати подрібнені горіхи й какао. Все ретельно перемішати.

Вилити тісто у форму, встелену промасленим папером для випікання. Випікати при температурі 180°С приблизно 25-30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.


Корж з родзинками: готувати аналогічно першому, тільки додати туди замість горіхів і какао попередньо замочені родзинки й дрібку куркуми (для жовтого кольору).


Маковий корж: тісто готувати з тих же інгредієнтів, що й перші два коржа. Тільки в третій корж додати попередньо замочений мак.


Для заварного крему: яйця змішати з цукром, ваніліном і борошном. Додати 2,5 ст. л. молока й все ретельно перемішати. Отриману масу влити в уже трохи підігріте молоко (250 мл), довести до кипіння, постійно помішуючи вінчиком. Ще трохи проварити на маленькому вогні, поки маса не загусне (добре робити це на водяній бані, тоді суміш буде однорідною і без грудочок). Наприкінці додати масло й збити крем міксером (до речі, за бажанням можна використовувати простий сметанний крем).


Готові коржі рясно змастити кремом - починати з родзинкового.

Потім корж із маком.

Закінчити шоколадно-горіховим коржем. Дати просочитися протягом 4 годин. Краще залишити на ніч. Прикрасити за бажанням: маком, горішками, родзинками і тертим шоколадом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням коржі можна розрізати на дві половинки кожен і в результаті у вас буде тортик із 6 коржами. Він просочиться краще. Але я вирішила залишити так як є, адже бісквіт у рецепті сметанний, вологий. Він не потребує додаткового просочення і смачний сам по собі, навіть без крему.
 

торти, мак, горіхи, родзинки, шоколад, какао, жіночі примхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Швейцарський сирний торт
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 850
Ніжний, просочений бісквіт, шоколадний прошарок і сирно-вершковий крем — це дуже смачний десерт!
Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1253
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1581
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1075
Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!
Показати ще
Коментарів - 0: