Гаряча тема:
- Війна
У світі дуже багато варіантів салату з креветками. Відмінною рисою цього рецепта можна назвати поєднання основних інгредієнтів – пікантних імбирних креветок і гіркуватості грейпфрута з ніжною ноткою адигейського сиру. Завершальний штрих – свіжа м'ятна заправка. Особливо мені сподобалося, що морепродукти смажені! Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції.
Інгредієнти:
300 г розморожених і почищених креветок, пучок улюбленого салату (у мене рукола і айсберг), 200 г адигейського сиру, невеличкий грейпфрут, маленький шматочок кореня імбиру, 1 ст. л. лимонного соку, листя м'яти з 3-4 гілочок, 3 ст. л. оливкового масла, сіль, лимонний перець, дрібка цукру.
Приготування:
Дрібно порізати імбир, обсмажити його разом із чищеними креветками у невеликій кількості оливкової олії до золотавого кольору (буквально декілька хвилин, інакше креветки стануть гумовими). Охолодити.
Для заправки: збити в блендері листя м'яти, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і цукор (листя повинні бути дуже сильно подрібнені).
Промити й просушити салат, викласти його на тарілку. Полити половиною заправки.
Потім викласти підготовлені креветки, почищені від плівочок часточки грейпфрута й нарізаний кубиками сир. Полити заправкою. Подавати одразу ж.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: