clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 721

Салат з креветками, грейпфрутом, адигейським сиром і м'ятною заправкою


Морепродукти з імбирною ноткою, соковитий грейпфрут і свіжість м’яти – вишукане й неймовірно смачне поєднання. Фото: автора

Морепродукти з імбирною ноткою, соковитий грейпфрут і свіжість м’яти – вишукане й неймовірно смачне поєднання.

У світі дуже багато варіантів салату з креветками. Відмінною рисою цього рецепта можна назвати поєднання основних інгредієнтів – пікантних імбирних креветок і гіркуватості грейпфрута з ніжною ноткою адигейського сиру. Завершальний штрих – свіжа м'ятна заправка. Особливо мені сподобалося, що морепродукти смажені! Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції.


Інгредієнти:
300 г розморожених і почищених креветок, пучок улюбленого салату (у мене рукола і айсберг), 200 г адигейського сиру, невеличкий грейпфрут, маленький шматочок кореня імбиру, 1 ст. л. лимонного соку, листя м'яти з 3-4 гілочок, 3 ст. л. оливкового масла, сіль, лимонний перець, дрібка цукру.


Приготування:
Дрібно порізати імбир, обсмажити його разом із чищеними креветками у невеликій кількості оливкової олії до золотавого кольору (буквально декілька хвилин, інакше креветки стануть гумовими). Охолодити.
Для заправки: збити в блендері листя м'яти, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і цукор (листя повинні бути дуже сильно подрібнені).
Промити й просушити салат, викласти його на тарілку. Полити половиною заправки.

Потім викласти підготовлені креветки, почищені від плівочок часточки грейпфрута й нарізаний кубиками сир. Полити заправкою. Подавати одразу ж.


 

салати, салати без майонезу, креветки, морепродукти, риба та морепродукти, листя салату, рукола, грейпфрут, адигейський сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 764
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1755
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2696
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2067
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Показати ще
Коментарів - 0: